Zomer in MXM | Ontdek op www.merksem.be/zomer wat er te beleven valt in Merksem

Zomer in MXM | Ontdek op www.merksem.be/zomer wat er te beleven valt in Merksem

19/06/2023

District Merksem wenst zijn inwoners fijne zomermaanden, met eventueel toffe reisplannen maar zeker ook veel plezier en vakantiegenot dichtbij huis. Er zijn daarvoor tal van opties in het district. We zetten de hoogtepunten op een rij. Bekijk op www.merksem.be/zomer het volledige programma.

Zomerpark is zomerhotspot

In juli en augustus kunnen Merksemnaren elke dag genieten van lekkers op het gezellige terras van het Zomerpark in het Bouckenborghpark. Bovendien vinden er tal van gratis activiteiten plaats voor jong en oud: het openingsfeest op zondag 2/7, akoestische concerten op zondagnamiddag, filmavonden, comedy met Bas Birker als host en meer.

Gratis sporten

Met een gratis aanbod zaalvoetbal, pleinsporten en 3x3 basket helpt het district Merksemse jongeren deze zomer om fit te worden of te blijven. Voor volwassenen is er elke zaterdag een gratis les pilates.

ma 3/7 | ATV Vertelling

Merksem bijt traditiegetrouw de spits af voor de ATV Vertellingen. Dit jaar is stand-up comedian Joost van Hyfte de gastheer in het Gemeentepark.

vr 7/7 | Merksem Feest en Zingt

Met overdag een groot feest voor kinderen en ’s avonds een meezingfeest voor alle Merksemnaren vieren we uitgebreid het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Kinderen die de kleurplaat in districtsmagazine MXM inkleuren en meebrengen naar het feest, krijgen een gratis ijsje.

vanaf di 4/7 | Speelkasteel

De hele zomer lang stellen de vrijwilligers van de Merksemse jeugddienst een gevarieerd programma met sport, spel en creatieve activiteiten samen. Kinderen van 3 tot 11 jaar kunnen zowel in de voor- als namiddag gratis deelnemen.

vanaf zo 6/8 | Muziek in de Wijk

Dit jaar strijkt Muziek in de Wijk 3 keer neer op het Kroonplein. De laatste editie op zondag 27/8 vindt plaats aan de Stroboerenmarkt op de Bredabaan. Geniet telkens van zowel lokale als internationale bands.

vanaf do 17/8 | Filmstraten

De gastvrije bewoners van 7 Merksemse straten nodigen je uit voor een filmavond in openlucht. Zij kiezen de film en het district zorgt voor een groot scherm en stoelen. Iedereen mag gratis komen kijken. ​

zo 27/8 | Schaals Sels Ladies, Schaal Sels Merksem en Stroboerenmarkt

Dit jaar vindt de 96ste editie van Schaal Sels Merksem plaats, traditiegetrouw samen met de dameswedstrijd Schaal Sels Ladies en de Stroboerenmarkt op de Bredabaan. Een volksfeest voor de Merksemnaar en voor wielerliefhebbers. Dit jaar geven we een nieuw elan aan de Stroboerenmarkt, met animatie in het thema ‘stro’ én een grootse muzikale afsluiter om 17 uur waarbij Jean Bosco Safari alle Merksemnaren motiveert om mee te doen.

Kermis en markten

Merksemnaren kunnen zich in augustus 2 keer uitleven op de kermis – in de Laaglandlaan en op het Sint-Franciscusplein. Bovendien vinden er gedurende de zomermaanden verschillende markten plaats, waaronder tijdens het eerste weekend van september de Kunst-, Ambachten- en Rommelmarkt, één van Vlaanderens grootste rommelmarkten.

De leukste foto’s met #mijnmerksem

Het district moedigt zijn inwoners aan deze zomer leuke foto’s te maken en die op sociale media te delen met #mijnmerksem, of ze te mailen naar [email protected]. De tofste foto’s worden gepubliceerd in de herfsteditie van districtsmagazine MXM.

Via onze mediamap kunnen beelden van onze zomeractiviteiten en -evenementen worden gedownload.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Katia Nauwelaerts Districtssecretaris, District Merksem

 

 

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem