Skip to Content
Zomer in MXM | Ontdek op www.merksem.be/zomer wat er te beleven valt in Merksem

Zomer in MXM | Ontdek op www.merksem.be/zomer wat er te beleven valt in Merksem

29/06/2022

Activiteiten en evenementen zijn weer volop mogelijk en dus hoeven Merksemnaren zich deze zomer geen minuut te vervelen. Het district biedt de eigen activiteiten en evenementen en die van partners overzichtelijk aan op de webpagina www.merksem.be/zomer. Met een goed gevuld en gevarieerd programma hoopt het district jong en oud te kunnen bekoren. Maak het mee in Merksem!

Bouckenborghpark is de zomerhotspot

Bouckenborghpark, met de vernieuwde Gaston Berghmansdreef, is de zomerhotspot in Merksem. Het park verwelkomt heel wat evenementen én je kan er elke dag terecht op het terras van het Zomerpark.

Onthulling streetartmuur
De Gaston Berghmansdreef kreeg een grondige make-over en wordt nog extra opgevrolijkt door een nieuwe graffitimuur met een portret van de komiek die zijn naam aan de dreef verleende. Met een oppervlakte van meer dan 400 m² kan je er niet naast kijken wanneer je afzakt naar het Bouckenborghpark!

Zomerpark
Jongerencentrum Bouckenborgh opent de deuren van het Zomerpark met een spetterend dansfeest op vrijdag 1 juli en een goed gevulde familiedag op zaterdag 2 juli. Het uitgebreide programma van het Zomerpark is te vinden op www.bouckenborgh.be/zomerpark en op de poster binnenin de zomereditie van districtsmagazine MXM.

Merksem Feest en Zingt
Merksem viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een dag vol plezier voor Merksemnaren van alle leeftijden. Tijdens Merksem Feest Junior trakteert het district de jongste inwoners op toffe doe-activiteiten en grappige voorstellingen. ’s Avonds gaan alle stoelen aan de kant voor meezingfeest Merksem Zingt.

Speelkasteel
Ravotten, knutselen, verkleden, sporten en nog zoveel meer. De animatoren van Jeugddienst Merksem hebben voor elke speelvogel iets leuks in petto. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Zo kiezen ouders zelf welke dagen en dagdelen hun kind meespeelt.

Lazy Sunday Afternoons
Merksemdok en SterkOnversterkt trakteren op 4 intieme akoestische concerten aan het gezellige terras van het Zomerpark. Geen draden, micro’s of versterkers… stroomloze muzikale magie.

Muziek in de Wijk
De muziekkaravaan van Zomer van Antwerpen komt 4 zondagnamiddagen naar Merksem voor een zomers feest met lokale helden en internationale bands.

Sportief plezier

Wie graag fit blijft deze zomer, kan deelnemen aan gratis sport- en beweegactiviteiten. Voor Merksemse wielerliefhebbers is zondag 21 augustus een hoogdag.

Gratis lessenreeksen en workshops
​Met een ruim aanbod aan gratis sportlessen en workshops is er voor Merksemnaren deze zomer geen excuus om niet fit te worden of te blijven! Nog tot en met 27 augustus kan je elke zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur een gratis les pilates meepikken in de gezellige binnentuin van het districtshuis. Op maandagen leer je circustechnieken en parcours in het Bouckenborghpark. Op dinsdag kan je 3x3 basketbal proberen op het Kroonplein. En op het Duvelsplein leer je de aanwezige sportfaciliteiten gebruiken dankzij workshops stuntstep.

Schaal Sels Merksem | MerXem Classic | Stroboerenmarkt
Op zondag 21 augustus staat de 95ste editie van Schaal Sels Merksem, met traditiegetrouw start én aankomst in Merksem, op de agenda. In primeur wordt er op dezelfde dag en hetzelfde parcours ook de dameswedstrijd MerXem Classic gereden. Bovendien is er de sfeer en gezelligheid van de Stroboerenmarkt. 

Heraangelegd sport- en speelterrein Winterling
Met een aparte speelzone voor kleine en grotere kinderen, een trapveld en een petanquebaan is het aangenaam vertoeven op het vernieuwde terrein Winterling. Maar de blikvanger op het plein is ongetwijfeld het nieuwe 3x3 basketbalveld, met een stadsgedicht van Seckou Ouologuem als belijning.

Themawandelingen
Twee themawandelingen die je zelf kan ondernemen met de Antwerp Museum App brengen je naar Merksems mooiste plekjes. ‘Op stap met Schippers en Sterren’ brengt je naar historisch en architecturaal boeiende plaatsen. Met de streetartroute ontdek je toffe graffitikunstwerken in het district.

Wandel ook eens langs de 5 struikelstenen die recent in de stoep werden geplaatst van verzetshelden tijdens WOII. Of ga op zoek naar de 19 nutskasten die dit voorjaar een vrolijker jasje kregen.

Laagdrempelige culturele initiatieven

ATV-vertelling
Als vanouds staat op de eerste maandag van juli een gezellige ATV-vertelling in Gemeentepark Roosendael op de agenda. Dit jaar is Luc Caals de gastheer van dienst.

Digital Super Heroes
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen in de Makerspace van Jongerencentrum Boucenborgh een hele week experimenteren met digitale en sociale media. Tijdens Digital Super Heroes werken ze gratis aan hun eigen podcast, radioprogramma, vlog, website of webshop onder begeleiding van mediaexperten.

Filmstraten
Ook deze zomer kan je 8 keer genieten van cinema in de straten van Merksem. Er staan Vlaamse toppers en internationale kaskrakers op het menu, op locaties verspreid over Merksem.

Illusies in woord en beeld
Wie deze zomer in een creatieve bui is en zin heeft om een gedicht te schrijven of foto’s te maken, nodigen we uit om dat te doen rond het thema ‘illusie’. Bezorg je foto aan het district voor je deelname aan Week van de Poëzie.

Noord Feest om cultuurseizoen in te zetten
Tijdens het Antwerpse cultuurweekend, op zaterdag 27 augustus, gooit schouwburg Noord de deuren open voor de tweede editie van ‘Noord Feest’, met stand-up comedian Bas Birker in de rol van curator. Tickets zijn verkrijgbaar op www.schouwburgnoord.be. ​

Volg De Rode Draad door Merksem
Kunstroute De Rode Draad leidt deelnemers op zaterdag 17/9 en zondag 18/9 langs een 25 locaties in Merksem waar de werken van 100 Merksemse (amateur)kunstenaars kan ontdekken. Kunst van eigen bodem in ateliers, woningen en tuinen!

Merksemse markten en kermissen

Zin om lekker te kuieren en te snuisteren en om plezier te maken met vrienden en familie? Bezoek één van de vele zomerse markten en kermissen in Merksem.

Klik op de links om rechtstreeks naar de webpagina met info op www.merksem.be/zomer te gaan. Daar vind je steeds de meest recente informatie.

Via onze mediamap kunnen beelden van onze zomeractiviteiten en -evenementen worden gedownload.

 

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, veiligheid en dierenwelzijn
Katia Nauwelaerts Districtssecretaris, District Merksem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2700 Merksem