Wijkbudget Merksem | District reikt budget uit aan verbindende buurtprojecten

Wijkbudget Merksem | District reikt budget uit aan verbindende buurtprojecten

31/08/2023

Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners? Meer groen in de straten? Een project met de buurt? Merksemnaren kennen hun eigen wijk door en door en weten het beste hoe hun wijk nog aangenamer en gezelliger kan worden. Het district ondersteunt hen daar graag bij. Met het wijkbudget geeft het district ondernemende bewoners de kans om zich actief in te zetten in hun straat, wijk of buurt.

Elke Merksemnaar kan samen met minstens 4 andere buurtbewoners online en voor 1 november 2023 een project indienen. Buurtbewoners voeren het project samen uit in 2024. Kleine of grotere initiatieven die bewoners dichter bij elkaar brengen of de buurt een aangenamere leefomgeving maken, maken kans op een deel van het wijkbudget. Het district voorziet voor projecten in 2024 een budget van 10.000 euro.

De voorbije jaren werden er al heel wat waardevolle projecten uitgevoerd, zoals de realisatie van een ecoplantsoen, een bijenhotel en een picknickbank, de organisatie van taallessen, een speel- en muziekoptocht, het plaatsen van plantenbakken en een tentoonstelling over het verleden van de wijk Oud-Merksem.

Alle info over het wijkbudget is te vinden op www.merksem.be/wijkbudget. Merksemnaren die gemotiveerd zijn en een idee hebben maar na het lezen van de info op de website graag hulp krijgen bij het uitschrijven van hun project, kunnen contact opnemen met de Merksemse dienst wijkoverleg via [email protected] of 03 338 72 49.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Evi Marblie Medewerker wijkoverleg, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem