Werelddierendag | Gift voor Wilde Dieren in Nood vzw

Werelddierendag | Gift voor Wilde Dieren in Nood vzw

04/10/2023

Op Werelddierendag op 4 oktober schenken we extra aandacht aan het welzijn van dieren. District Merksem schenkt jaarlijks een gift van 500 euro aan een organisatie die zich inzet voor het dierenwelzijn in Merksem. Dit jaar wordt de gift toegekend aan Wilde Dieren in Nood vzw, dat ook gekend is als VOC Brasschaat-Kapellen.

Vogelbescherming Vlaanderen telt 10 gespecialiseerde opvangcentra. In de ruime regio Antwerpen is het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Kapellen actief. Het centrum vangt gekwetste, gedumpte, verwaarloosde en illegaal gehouden dieren op, laat ze revalideren en laat ze indien mogelijk terug vrij.

Het centrum zet ook in op educatie en sensibilisering. Zo ontvangt het regelmatig klassen voor een rondleiding en een toelichting van de werking van het centrum.

Voorzitter Marcel Peeters nam de toelage op dinsdag 3 oktober in ontvangst in het Merksemse districtshuis.

Breng gekwetste wilde dieren naar het opvangcentrum

Hoe eerder een gekwetst wild dier (vogel, vos, ree, eekhoorn…) de gepaste zorgen kan krijgen, hoe groter zijn kans wordt om na herstel naar zijn natuurlijke omgeving te kunnen terugkeren. Het opvangcentrum roept alle Merksemnaren op om gekwetste dieren zo snel mogelijk naar het centrum in de Holleweg 43 in Kapellen te brengen. Het opvangcentrum is telefonisch bereikbaar via 03 376 45 15.

Webshop | Steun het opvangcentrum

Wie Wilde Dieren in Nood vzw genegen is en het opvangcentrum wil steunen, kan een grote variatie aan producten kopen in de webshop. De artikelen hebben 1 ding gemeen met elkaar… Ze hebben alle een toffe dierenprint.

Meer info

www.vocbrasschaatkapellen.be

Story image
Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem