Week van de Poëzie komt naar bibliotheek Park en de Bredabaan

Week van de Poëzie komt naar bibliotheek Park en de Bredabaan

19/01/2024

Van 26 januari tot en met 1 februari is het Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Ook in Merksem wordt poëzie een week lang in de kijker gezet.

Brochure en expo

Merksemnaren zonden in het najaar van 2023 massaal foto’s en gedichten in rond het thema van de Merksemse ‘Week van de Poëzie 2024’: thuis. ​

  • Een jury koos 35 foto’s en gedichten en bundelde die in een kleurrijke brochure die je vanaf donderdag 25 januari gratis kan ophalen in het districtshuis en bibliotheek Park.
  • In bibliotheek Park kan je alle geselecteerde foto’s en gedichten bekijken op grote affiches.
  • Ook op de Bredabaan en op andere verrassende plekken in Merksem kom je de gedichten en foto’s tegen.

Voordracht van Joke van Leeuwen

En valt nog meer te beleven tijdens de Merksemse ‘Week van de Poëzie’:

  • Op woensdag 24 januari komt Joke van Leeuwen naar bibliotheek Park om daar haar poëzie, haar teksten, haar gedachten en haar heerlijke humor met het publiek te delen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
  • Op zaterdag 27 januari is het poëziefeest in bib Park. Je kan er afhaalpoëzie bestellen of een gedicht op maat laten maken in de boekenbakfiets. En gedurende een maand lang ligt er ook een poëtische puzzel van 1000 stukjes in de bib waar iedereen aan mee kan helpen.

Praktisch

  • Brochure gratis op te halen in het regioloket in het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1) tijdens de openingsuren en in bibliotheek Park (Van Heybeeckstraat 27) tijdens de openingsuren.
  • Expo te bezoeken in bibliotheek Park. Ontdek ook gedichten en foto's op de Bredabaan en elders in Merksem.
  • Voordracht Joke van Leeuwen in bibliotheek Park op woensdag 24 januari. Gratis, wel inschrijven via cultuurantenne.merksem@antwerpen.be. ​
  • Poëziefeest in bibliotheek Park op zaterdag 27 januari van 10 tot 16 uur. Gratis en zonder inschrijving vooraf.
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem