Veilig en comfortabel fietsen op de Gruisweg dankzij vernieuwing wegdek

Veilig en comfortabel fietsen op de Gruisweg dankzij vernieuwing wegdek

01/09/2023

Het fiets- en wandelpad Gruisweg, gelegen op het grondgebied van district Merksem en gemeente Schoten, is een belangrijke en veilige verbinding tussen Merksem en Schoten. Het wegdek is versleten en Merksem en Schoten hebben samen beslist om het volledig opnieuw te asfalteren om zo het comfort voor fietsers en voetgangers te vergroten. 

De werken starten op 4 september en duren tot eind september. Tijdens de werken is de Gruisweg  volledig afgesloten en niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De hondenloopzone is eveneens niet bereikbaar. Vanaf eind september kunnen fietsers en voetgangers weer veilig en comfortabel door dit stukje groen fietsen en wandelen.  ​

Jari Frensch Districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem