Skip to Content

Unicum tijdens Merksemse jubilarissenviering: 1 koppel 70 en 2 koppels 75 jaar gehuwd

16/11/2022

Merksemse jubilarissen die dit jaar 50, 60, 65, 70 of zelfs 75 jaar huwelijk vieren, worden op zaterdag 19 november om 11 uur ontvangen in de trouwzaal van het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem). Ook de pers is van harte welkom.

Ontvangst in het districtshuis of bezoek thuis

De 63 koppels werden vooraf aangeschreven. Ze konden kiezen tussen een officiële ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van de districtsburgemeester bij hen thuis. 38 koppels kozen voor een ontvangst in het districtshuis. Voor 3 koppels paste een bezoekje thuis beter. Zij ontvangen in hun eigen woonst de felicitaties van de districtsburgemeester en een kleine attentie.

Bij het binnenkomen in het districtshuis krijgen de feestvierders koffie of thee. Daarna vindt het officiële gedeelte plaats en wordt er een receptie aangeboden. De koppels krijgen een bloemenmand en een medaille waarop hun namen zijn gegraveerd.

Briljanten jubilarissen (65 jaar huwelijk) krijgen nog een bijkomende medaille van de koning. Bovendien ontvangen alle koppels die 50 jaar aansluitend in Merksem wonen een Stroboer, de ereprijs van het district.

Tijdens de receptie kan elk koppel een mooie foto laten maken. Die wordt hen achteraf gratis bezorgd als aandenken.

Platina en albasten huwelijken

Bijzonder aan deze editie van de jubilarissenviering is dat het district ook 1 koppel mag ontvangen dat al 70 jaar lief en leed met elkaar deelt. Zij vieren hun platina huwelijk. 2 koppels doen nog straffer en zijn al 75 jaar gehuwd. Zij vieren hun albasten huwelijk.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem