Skip to Content
Tentoonstelling WK wielrennen en Schaal Sels Merksem in bibliotheek Park

Tentoonstelling WK wielrennen en Schaal Sels Merksem in bibliotheek Park

21/9/2021

Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats in ons land. Antwerpen is de startstad van de wegrittMiniatuurrenners van Martin Schijvensen van vrijdag 24 september tot en met zondag 26 september. Bovendien viert de wielerwedstrijd Schaal Sels Merksem zijn 100-jarig bestaan, helaas omwille van corona wel zonder koers dit jaar.

Om het WK wielrennen in de kijker te zetten en het jubileumjaar van Schaal Sels Merksem te eren, organiseert district Merksem een tentoonstelling van miniatuurrennertjes in bibliotheek Park (Van Heybeeckstraat 28A). Die zijn van de hand van Merksemnaar Martin Schijvens, die als hobby al meer dan 2500 miniatuurrennertjes beschilderde. Die maakten het zelfs tot in tv-programma Vive Le Vélo. ​ ​

De tentoonstelling loopt van vrijdag 17 september tot en met woensdag 29 september en is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen.

Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem
Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem