Start de herfstvakantie sportief met de Halloween Survival Run in het Fort van Merksem

Start de herfstvakantie sportief met de Halloween Survival Run in het Fort van Merksem

23/10/2023

Op zaterdag 28 oktober organiseert district Merksem in het fort van Merksem opnieuw de Halloween Survival Run. Het fort van Merksem wordt dan omgetoverd tot een griezelig hindernissenparcours voor jong en oud. Ook voor wie niet meeloopt, valt er heel wat te beleven.

Halloween Survival Run

Tussen 14 en 16.30 uur kunnen deelnemers een sfeervol hindernissenparcours van 3 km afleggen met onderweg meer dan 15 hindernissen, waaronder een grote opblaasbare stormbaan. Ze kiezen zelf hoeveel rondjes ze lopen.

Het parcours is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, mits begeleiding van een volwassene. Deelname is gratis en kan zonder inschrijving vooraf. Wie zich uiterlijk op woensdag 25 oktober toch registreert via www.merksem.be/halloween, krijgt ter plaatse een kleine attentie.

Race for the Cure

In de voormiddag organiseren we in samenwerking met Think Pink vzw een ‘Race for the Cure®'. Deelnemers lopen of wandelen tussen 10.30 en 12 uur hetzelfde parcours als de Halloween Survival Run, maar met hun betalende deelname steunen ze de strijd tegen borstkanker en versterken ze de bewustmaking van een ziekte die jaarlijks 500.000 Europeanen treft. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met woensdag 25 oktober via de website van Race for the Cure ®.

Extra activiteiten

Tussen 13 en 16.30 uur valt er in het fort nog heel wat meer Halloween-plezier te beleven. Zo worden er spannende verhalen verteld in de Bibmobiel en kunnen bezoekers zich tot ‘sugar skull’ laten schminken. Kinderen kunnen deelnemen aan een knutselworkshop en iedereen kan een sfeervolle foto met Halloween-accessoires laten nemen in de photobooth van de Merksemse fotoclub. Bovendien zetten lokale verenigingen hun deuren open en bieden ze drank en snacks aan democratische prijzen aan.

Patrick Van den Bempt, districtsschepen van sport: “We zitten ondertussen aan de vierde editie van de Halloween Survival Run. Vorig jaar was het evenement een ongelooflijk succes. Uiteraard hopen we dit jaar weer op zo’n talrijke opkomst. We duimen alvast voor droog weer! ​ Als district vinden we het belangrijk dat ons aanbod ervoor zorgt dat de Merksemnaar wordt gestimuleerd om te bewegen. De Halloween Survival Run is een laagdrempelig evenement waar jong en oud sportief plezier kan beleven. Met het toevoegen van de Race for the Cure® steunen we als district de strijd tegen borstkanker en maken we de Merksemnaar bewust van een ziekte die jaarlijks nog veel mensen treft.”

Kom verkleed en maak kans op een prijs

Het district moedigt iedereen aan om verkleed te komen als heks, spook, vampier, enzovoort om samen te zorgen voor een echte Halloween-sfeer. Tijdens het evenement wordt er ook een prijs uitgereikt voor de best verklede deelnemer.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem