Skip to Content
Start de herfstvakantie griezelig en sportief met de Halloween Survival Run

Start de herfstvakantie griezelig en sportief met de Halloween Survival Run

25/10/2022

Op zaterdag 29 oktober organiseert district Merksem in het fort van Merksem de Halloween Survival Run. Het fort van Merksem wordt dan omgetoverd tot een griezelig hindernissenparcours voor jong en oud.

Competitie en recreatieve loop

Tijdens de Halloween Survival Run staan deelnemers oog in oog met allerlei griezels en moeten ze 15 hindernissen (waaronder een opblaasbare stormbaan van 20 meter lang) overwinnen om aan de finish te geraken.

Om 13 uur start de competitieve loop van 6 kilometer, waar de deelnemers strijden om een plaats op het podium en een mooie prijs kunnen winnen. Tussen 14.30 en 16 uur is er de recreatieve loop, waarbij de deelnemers zelf kiezen hoeveel rondjes van 3 kilometer ze lopen.

Sportief griezelplezier voor iedereen

Patrick Van den Bempt, districtsschepen van sport: “We zitten ondertussen aan de 3de editie van onze Halloween Survival Run. Vorig jaar hadden we ondanks het mindere weer een mooie opkomst. Uiteraard hopen we dit jaar weer op zo’n talrijke opkomst. Als district vinden we het belangrijk dat ons aanbod ervoor zorgt dat de Merksemnaar wordt gestimuleerd om te bewegen. De Halloween Survival Run is een laagdrempelig evenement waar jong en oud sportief plezier kan beleven.”

Animatie naast het parcours

Ook naast het parcours valt er heel wat te beleven met als thema Halloween. In de Bibmobiel worden er spannende verhalen verteld. Er is een photobooth met attributen om jezelf te vereeuwigen. Professionele grimeurs zetten valse wonden en tattoos, maken van je kapsel iets geks of schminken je als een vampier. En wie een hapje en een drankje wenst, kan bij de verenigingen in het fort terecht.

Prijs voor best verklede deelnemer

Het district moedigt iedereen aan om verkleed te komen als heks, spook, vampier enzovoort om samen te zorgen voor een echte Halloweensfeer. Tijdens het evenement wordt er ook een prijs uitgereikt voor de best verklede deelnemer.

Gratis, inclusief tas pompoensoep

Inschrijven voor de Halloween Survival Run 2022 kan via www.merksem.be/halloween, waar alle info over het event te vinden is. Ook wie op de dag zelf nog beslist om mee te doen, is welkom zonder inschrijving. Deelname aan het event is volledig gratis en alle deelnemers krijgen bovendien een tas pompoensoep aangeboden.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem