Skip to Content
Sportief Junior Team op tocht door Merksem

Sportief Junior Team op tocht door Merksem

02/12/2021

Op woensdag 1 december trok het Junior Team van Merksem sportieve schoenen aan om zelf te bewegen én te ontdekken op welke manieren sport kan worden beleefd in het district. Zo kwamen de jongeren onder andere meer te weten over G-sport en Urban Sports.

G-sport
​Sport en beweging is belangrijk en waardevol voor iedereen. Dat leerde het Junior Team tijdens hun bezoek aan sportcomplex De Rode Loop. Tijdens de bouw van een tweede sporthal voor het complex enkele jaren geleden werd er rekening gehouden met toegankelijkheid voor personen met een beperking. OLSE handbal is één van de sportverenigingen die gebruik maakt van de zaal. De jongeren van het Junior Team namen zelf plaats in een rolstoel om aan den lijve te ondervinden dat sporten in een rolstoel ook gaat.

Urban Sports
​Het Junior Team ging ook kijken in het Fort van Merksem, waar voorzieningen gepland staan voor Urban Sports. Deze laagdrempelige manier van sporten is zowel bij jongeren als ouderen populair en verdient daarom een plaatsje in het district. Het Junior Team dacht mee na hoe over de inrichting van de nieuwe sportzone. De input van de jongeren wordt meegenomen bij het uittekenen van een ontwerp.

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem