Skip to Content

Speelaanleidingen Runcvoortpark worden Poëtisch ingehuldigd met Esohe Weyden en Junior Team Merksem

25/04/2022

Op woensdag 27 april huldigt het district Merksem samen met woordkunstenaar Esohe Weyden en het Merksemse Junior Team de speelaanleidingen in het Runcvoortpark in.

In het Runcvoortpark werden er op verschillende plekken speelaanleidingen geplaatst. Deze objecten nodigen uit tot spelen. Denk aan stapstenen, placemakers, een schaak- en dambord en een fotokader waar je een toffe foto kan maken met de vijver op de achtergrond.

Woordkunstenaar Esohe Weyden maakte een passend gedicht voor een bank op de heuvel in het park: “Op jouw ruggengraat staat een stad, respirerend en inspirerend worden verhalen in elke wervel in kolommen neergeschreven”. Esohe laat het Junior Team ook zelf kennismaken met poëzie. De jongeren maken samen met haar dichtregels. Na de workshop huldigen zij samen de nieuwe speelaanleidingen in.

Programma

  • 15.45 uur: workshop poëzie door woordkunstenaar Esohe Weyden in de Foyer van Schouwburg Noord, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem
  • 16.30 uur: inhuldiging speelaanleidingen en voorlezen dichtregels Junior Team in het Runcvoortpark ter hoogte van de heuvel met zitbank (ingang Nieuwdreef tegenover huisnummer 114).
Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem