Skip to Content
Speelaanleidingen Runcvoortpark geplaatst

Speelaanleidingen Runcvoortpark geplaatst

14/01/2022

Enkele nieuwe speelaanleidingen in het Runcvoortpark zorgen ervoor dat kinderen weldra nog meer worden uitgenodigd om te spelen. En ook voor volwassenen zal het binnenkort aangenamer vertoeven zijn in het park.

Speelaanleidingen zijn geen speeltoestellen, maar objecten die uitnodigen tot spelen. Zo kom je op verschillende plekken in het park voortaan ‘placemarkers’, oftewel hoekige zitelementen, tegen. Ideaal voor een tête-à-tête of om tegen uit te rusten.

Het zitelement met schaak- en dambord nodigt uit om een spel te spelen in het park. Wie liever gewoon komt relaxen met zicht op de vijver en de grasvlakte, kan plaatsnemen op het zitelement tegen de heuvel én geniet daar bovendien van een streepje poëzie van woordkunstenares Esohe Weyden: “Op jouw ruggengraat staat een stad, respirerend en inspirerend Worden verhalen in elke wervel in kolommen neergeschreven”.

Kleine Merksemnaren kunnen van stapsteen naar stapsteen huppelen en wie graag nog een leuke herinnering heeft aan zijn bezoek aan het park, kan een toffe foto maken met de grote fotolijst aan de vijver.

Nog even geduld

Alle elementen zijn klaar en geplaatst, maar het districtsbestuur vraagt de Merksemnaren nog even geduld te hebben om ze te betreden. Het gras is recent ingezaaid en dient eerst goed te groeien. Zodra het mogelijk is, halen we de signalisatie bij de elementen weg en kunnen parkbezoekers er gebruik van maken.

Story image

 

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven, District Merksem
Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Evi Marblie Medewerker wijkoverleg, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem