Schoolstraat Kasterveldenstraat definitief ingevoerd 

Schoolstraat Kasterveldenstraat definitief ingevoerd 

07/02/2024

Om de schoolomgeving van Sint-Ludgardis campus KVO in Merksem aangenamer en veiliger te maken werd een deel van de Kasterveldenstraat – tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen – begin 2023 ingericht als schoolstraat. De maatregel werd uitgetest als proefopstelling en wordt nu na een positieve evaluatie definitief ingevoerd.  

Een gemachtigd toezichter van Sint-Ludgardis campus KVO sluit de Kasterveldenstraat tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen aan het begin en het einde van de schooldag telkens een halfuur af voor gemotoriseerd verkeer.  

Begin oktober 2023 vulden buurtbewoners, ouders en medewerkers van de school een digitale bevraging in. Daaruit bleek dat het proefproject gunstig werd geëvalueerd. De schoolomgeving van Sint-Ludgardis campus KVO is verkeersarmer, veiliger en aangenamer geworden. De schoolstraat wordt nu daarom definitief ingevoerd.  

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "De afgelopen jaren zien we een gestage groei van het aantal schoolstraten in Antwerpen. In 2020 waren het er 5, nu staat de teller op 43. De Kasterveldenstraat is de eerste schoolstraat in district Merksem. Onze stadsdiensten staan altijd klaar om scholen te begeleiden die ook een schoolstraat overwegen."

Een schoolstraat aanvragen kan via antwerpen.be/schoolstraten. ​

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Jari Frensch Districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem