Skip to Content
Scholensportdagen in Merksem tijdens 'Maand van de sportclub'

Scholensportdagen in Merksem tijdens 'Maand van de sportclub'

23/09/2022

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Merksemse basisscholen maakten op donderdag 22 en vrijdag 23 september kennis met het aanbod van de sportverenigingen in het district.

Bij de start van het schooljaar zijn veel kinderen op zoek naar een toffe hobby. Om het sportaanbod in Merksem bekend te maken en de stap naar de lokale sportverenigingen te verkleinen, organiseert district Merksem al sinds 2011 jaarlijks scholensportdagen. Leerlingen kunnen dan een hele dag lang proeven van verschillende sporttakken zoals zwemmen, thaiboks, jiu jitsu, baseball, tafeltennis, atletiek en veel meer.

De sportdagen vonden dit jaar plaats in sportcentrum De Rode Loop, zwembad Park van Merksem en de nabijgelegen sportaccommodaties van de deelnemende sportverenigingen. 650 leerlingen namen deel aan de initiaties die werden verzorgd door maar liefst 16 verschillende sportverenigingen.

Voor de Merksemse sportverenigingen zijn deze dagen niet alleen een mooie gelegenheid om hun aanbod in de kijker te zetten, maar ook om elkaars clubs beter te leren kennen en ervaringen te delen.

De scholensportdagen worden georganiseerd tijdens de ‘Maand van de Sportclub’. Met dit initiatief wil Sport Vlaanderen in samenwerking met de sportdiensten lokale sportverenigingen promoten. De ‘Maand van de Sportclub’ loopt van 1 tot 30 september.

Wil je meer weten over de Merksemse sportverenigingen? Ga dan naar de website van district Merksem voor een overzicht van alle verenigingen of ga naar de webpagina van de scholensportdagen en ontdek welke sportverenigingen deelnamen aan de Merksemse scholensportdagen.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem