Schaal Sels Merksem en Stroboerenmarkt zorgen voor een volksfeest in Merksem

Schaal Sels Merksem en Stroboerenmarkt zorgen voor een volksfeest in Merksem

23/08/2023

Op zondag 27 augustus vindt de 96ste edite van de wielerwedstrijd Schaal Sels Merksem opnieuw plaats op de Bredabaan. Met een nationale wedstrijd voor de heren en een criterium voor de dames wordt het ongetwijfeld een prachtige editie.

Traditiegetrouw vindt op dezelfde dag ook de Stroboerenmarkt plaats. Verwacht je aan een gezellige markt met een spectaculaire muzikale act die iedereen in beweging brengt.

Wielerwedstrijden Schaal Sels Merksem

Beide wedstrijden worden gereden op een lokale omloop in Merksem met start en aankomst op de Bredabaan, ter hoogte van de Gaston Berghmansdreef. De dames (Schaal Sels Merksem Ladies) starten als eerste om 11 uur en rijden 20 rondes op een parcours van 3,3 kilometer. In de namiddag (14 uur) starten de heren om na 11 rondes van 9,95 kilometer te finishen op de Bredabaan. Beide wedstrijden tellen dus verschillende rondes, zodat de toeschouwers de renners en rensters meermaals aan het werk kunnen zien.

“Ook dit jaar belooft Schaal Sels Merksem weer een prachtige editie te worden bij zowel de dames als de heren. Bij de heren kijken we vooral uit naar de prestatie van Merksemnaar Olivier Godfroid, die dit jaar de stap zette naar professioneel wielrennen. En als kers op de taart zijn wij uiteraard verheugd dat we bij de dames wereldkampioene Lotte Kopecky als deelneemster mogen verwelkomen. Bovendien rijdt ook Lenke Sas mee, een in het oog te houden jeugdig wielertalent van Merksemse bodem. Met dit mooie deelnemersveld én de combinatie met de Stroboerenmarkt, wordt het ongetwijfeld weer een hoogdag voor alle Merksemnaren,” aldus Patrick Van den Bempt, districtsschepen voor sport. ​ ​
Merksems jeugdtalent Lenke Sas staat ook aan de start.
Merksems jeugdtalent Lenke Sas staat ook aan de start.

Info over de wedstrijden: www.karakterkoersen.be

Stroboerenmarkt

Van 10 tot 18 uur wordt de Bredabaan omgetoverd tot een gezellige markt. Lokale handelaars openen hun deuren en verschillende verenigingen en organisaties staan er met een infostand, geven demonstraties of stellen hun werken tentoon. Als reuzenvriendelijke gemeente ontvangt het district de Merksemse reuzen Modest en Deugeniet en reuzen uit Ekeren en Mortsel.

Bovendien verhuist Muziek in de Wijk voor de gelegenheid naar de Stroboerenmarkt, ter hoogte van de Van Stralenlei. Met ‘Iedereen Danst’ (14.30 uur) nodigt lokale muzikale held Jean Bosco Safari er alle bezoekers uit om de krachten te bundelen en samen iets bijzonders te creëren en te beleven. Met een muzikale massapolonaise over de Bredabaan brengt hij heel Merksem in beweging. Een unieke en niet te missen gebeurtenis! Nadien wordt er nog verder gedanst op de exotische deuntjes van band The Leila (16 uur). ​

Verkeersmaatregelen

Tijdens de 2 koersen wordt het verkeer op het parcours opgehouden wanneer de renners passeren. De rode en groene vlaggen van de volgwagens geven aan wanneer je wel en niet mag doorrijden. Na de doortocht van de karavaan kan het verkeer na elke ronde quasi overal mee volgen in de richting van het parcours. Op het volledige parcours geldt wel een parkeerverbod.

Hou ook rekening met deze maatregelen:

  • De Bredabaan is de hele dag afgesloten voor autoverkeer en openbaar vervoer, tussen Keizershoek en Minister Delbekelaan. Daardoor volgen sommige buslijnen een omleiding. Raadpleeg www.delijn.be voor de meest recente info.
  • De Van Stralenlei wordt afgesloten voor verkeer en er geldt een parkeerverbod.
  • De parking in de Borrewaterstraat aan het districtshuis wordt afgesloten.

Meer info over het verkeersvrij maken van straten die deel uitmaken van het parcours en de parkeerverboden in de straten is te vinden op www.slimnaarantwerpen.be. ​ ​

Meer info over Schaal Sels Merksem en de Stroboerenmarkt is ook te vinden op www.merksem.be/zomer.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, veiligheid en dierenwelzijn
Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Sofie Berteloot Adjunct-districtssecretaris, District Merksem

 

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem