Riksja toert weldra door Merksem dankzij Wijkbudget 2024

Riksja toert weldra door Merksem dankzij Wijkbudget 2024

27/02/2024

Het Merksemse wijkbudget 2024 wordt toegekend aan een actieve groep bewoners met een sociaal en sportief idee: de aankoop van een riksja.

Zo’n op een Indische fietstaxi geïnspireerde fiets met elektrische trapondersteuning kan 2 passagiers vervoeren. In samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen en veel vrijwilligers brengt de riksja weldra senioren en minder mobiele mensen naar evenementen en activiteiten. Of ze kunnen gewoon zomaar mee voor een pleziertoertje.

Initiatiefneemster Bea Mertens: “Voor minder mobiele personen of senioren is het niet evident om buiten te komen. Een taxi brengt hen wel naar hun doel, maar biedt niet dezelfde beleving als een ritje op de riksja. Onder andere het tempo van de fiets – je kan rustig rondkijken, de buitenlucht en de wind in de haren zijn een meerwaarde voor de passagiers.“

Ben jij iemand die graag beweegt en graag buiten is? Wil je je inzetten voor minder mobiele mensen? Extra vrijwilligers om met de riksja te rijden zijn zeker welkom. Wie wil kennismaken en eens wil oefenen, wordt uitgenodigd om op maandag 4 maart tussen 14 en 16 uur langs te komen in woonzorgcentrum Sint-Bartholomeus, in de Jaak De Boeckstraat 6. Voordat je op weg gaat met 2 passagiers, krijg je eerst de nodige info en technieken aangereikt om op een veilige manier met de riskja te rijden. Andere oefensessies vinden elke eerste zaterdag van de maand plaats in Park Spoor Noord. Op zaterdag 9 en 16 maart wordt er bovendien een extra oefensessie voorzien, telkens om 11 uur.

Contacteer merksem@riksjarijden.be voor info over het Merksemse riksjaproject. ​ Of surf naar riksjarijdenvlaanderen.wordpress.com/ voor meer info.

Met het Wijkbudget ondersteunt district Merksem projecten die het samenleven in een straat, buurt of wijk aangenamer maken. Wie zelf een leuke idee heeft voor een project in zijn buurt, kan samen met enkele buurtbewoners een project indienen om samen uit te voeren in 2025. Alle info over het Merksemse Wijkbudget is te vinden op www.merksem.be/wijkbudget.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem