Recordaantal Merksemse jeugdbewegingen en scholen doen mee met Operatie Proper

Recordaantal Merksemse jeugdbewegingen en scholen doen mee met Operatie Proper

05/12/2022

Sinds vorig schooljaar doet district Merksem mee met Operatie Proper, een beloningssysteem van Mooimakers. 3 lagere scholen verdienden voor schooljaar 2021–2022 een mooie financiële beloning voor hun engagement tegen afval en zwerfvuil.

Voor het huidige schooljaar hebben zich maar liefst 4 lagere scholen, 1 middelbare school en 8 jeugdbewegingen ingeschreven. Zij hebben allemaal een actieplan ingediend om afval te verminderen en zwerfvuil structureel aan te pakken. Ze gaan een heel werkjaar met hun gekozen actiepunten aan de slag en mits volgehouden inspanningen zullen ze een mooi bedrag tussen 675 en 900 euro overhandigd krijgen.

Het district is erg blij met de 13 inschrijvingen en is hiermee koploper in Antwerpen.

Wie vragen heeft over Operatie Proper kan ook terecht bij de districtsdienst Buurtmakers via buurtmakers.merksem@antwerpen.be

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Lieve Smolders Coördinator Buurtmakers Merksem, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem