Skip to Content
Poëziebundel, gedichtenroute en een bijzondere voorstelling voor de Merksemse Week van de Poëzie

Poëziebundel, gedichtenroute en een bijzondere voorstelling voor de Merksemse Week van de Poëzie

18/01/2022

District Merksem viert de Week van de Poëzie dit jaar met een mooie bundel vol poëzie, een gedichtenroute in het Gemeentepark en een bijzondere voorstelling, samengesteld door Carmien Michels.

In het najaar van 2021 riep het district de Merksemnaren op om een foto of gedicht in te sturen rond het in coronatijden toepasselijke thema ‘Samen’. De oproep was een succes. Het district ontving honderden gedichten en vele foto’s van inwoners en scholieren uit het district.  

Voorstelling in Schouwburg Noord

De meest originele en ontroerende werken werden gebundeld in een brochure. De officiële uitreiking daarvan gebeurt op 25 januari om 20.15 uur  tijdens een bijzondere voorstelling in Schouwburg Noord.

Schrijver en podiumdier Carmien Michels stelde een programma samen, speciaal voor Merksem, waarin ze een mix brengt van 'spoken word', muziek en de zachtste poëzie. Ze neemt oud-stadsdichter Joke van Leeuwen en Prisca Agnes Nishimwe mee die sterk zijn op papier én op het podium en die niet alleen zichzelf, maar ook elkaar en het publiek uitdagen. Er zijn nog tickets voor ‘Carmien Michels & Friends’ verkrijgbaar via de website van Schouwburg Noord. ​

Gratis poëziebundel

Vanaf 26 januari is de bundel gratis te krijgen in Schouwburg Noord, bibliotheek Park en het stadsloket in het districtshuis, tijdens de reguliere openingsuren. Zo kunnen geïnteresseerden thuis genieten van inspirerende gedichten en foto's.

Poëzieroute in het Gemeentepark

Bovendien zijn alle geselecteerde foto’s en  gedichten van 25 januari tot en met 20 februari te bezichtigen op grote panelen in het Gemeentepark Roosendael.

Alle info staat ook op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. ​

De foto van Carmien Michels bovenaan dit bericht kan u downloaden via de map 'media' in onze newsroom. Gelieve copyright 'Vincent Tillieux' te vermelden.

 

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven, District Merksem
Vonneke Groeneveldt Cultuurantenne, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem