Skip to Content
Persuitnodiging: Feestelijke inhuldiging Gaston Berghmansdreef en streetartmuur

Persuitnodiging: Feestelijke inhuldiging Gaston Berghmansdreef en streetartmuur

20/06/2022

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt in de Gaston Berghmansdreef, zodat Merksemnaren er deze zomer weer volop van kunnen genieten. Een nieuwe kasseiendreef met gezellig inkomplein, rustpunten over de gehele lengte van de dreef en een dubbele bomenrij van lindes leiden de bezoekers richting het Bouckenborghpark.

Om de dreef nog meer persoonlijkheid te geven én de Merksemse komiek Gaston Berghmans aan wie ze haar naam dankt te eren, realiseert district Merksem in samenwerking met Antwerps streetartiest BIRD een graffitikunstwerk op de muur van school Sint-Eduardus.

De vernieuwde dreef en de streetartmuur worden op vrijdag 1 juli feestelijk ingehuldigd. De pers is daarbij van harte welkom.

Programma inhuldiging

  • 12 uur: verwelkoming aan het inkomplein van de Gaston Berghmansdreef
  • 12.15 uur: toespraken door districtsburgemeester Luc Bungeneers en burgemeester Bart de Wever
  • 12.30 uur: voordracht door Steven Goegebeur | hommage aan Gaston Berghmans
  • aansluitend: wandeling door de vernieuwde dreef en receptie aan het kasteel met live muziek van Merksems trio Demi-Sec | tijdens een hapje en een drankje kan u gezellig napraten
  • 14.30 uur: einde

Gelieve uw aanwezigheid uiterlijk op 28 juni via mail naar cultuurantenne.merksem@antwerpen.be te bevestigen.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem