Persuitnodiging | Netwerkavond voor Merksemse middenstanders

Persuitnodiging | Netwerkavond voor Merksemse middenstanders

08/03/2024

Op dinsdag 12 maart organiseren district Merksem en stad Antwerpen een netwerkavond in het Merksemse districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1) om de lokale middenstand te inspireren en te versterken. Tijdens het event wordt de gloednieuwe handelaarsvereniging MXM Sterk Merk voorgesteld. Die wil het samenhorigheidsgevoel tussen Merksemse ondernemers vergroten en een nieuw elan geven aan het winkelgebied van Merksem.  

Als Merksemse handelaar zijn ondernemerschap en diversiteit een dagelijkse realiteit. Tijdens de netwerkavond kunnen de deelnemers luisteren naar een uiteenzetting over hoe om te gaan met deze uitdagende combinatie, tijdens de key note van Lien Warmenbol van ‘SheDidIt’. Vervolgens is er een receptie voor de aanwezige ondernemers en krijgt iedereen de kans om een bezoek te brengen aan enkele infostanden. 

Districtsschepen voor Middenstand Sonja De Meyer: "Het districtsbestuur is erg verheugd over de oprichting van de nieuwe Merksemse handelaarsvereniging. De diversiteit van de bestuursleden belooft alvast veel goeds. Ze brengen expertise mee uit verschillende sectoren zodat er met een ruime blik wordt gekeken naar opportuniteiten voor Merksemse middenstanders. "

Programma: 

  • 18.30 uur: ontvangst 
  • 19.00 uur: verwelkoming door Sonja De Meyer, districtsschepen voor onder andere Middenstand en Lokale Economie en Koen Kennis, schepen voor onder andere Middenstand. 
  • 19.15 uur: uiteenzetting door Lien Warmenbol van SheDidIt over de combinatie van ondernemerschap en diversiteit. 
  • 20.00 uur: voorstelling van de diensten waar je tijdens de netwerkreceptie terecht kan met vragen. 
  • 22.30 uur: einde info- en netwerkavond 

De pers is van harte welkom om de netwerkavond bij te wonen.

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Sofie Berteloot Adjunct-districtssecretaris, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem