Persuitnodiging | Inhuldiging nieuw vogelverblijf in Gemeentepark Merksem

Persuitnodiging | Inhuldiging nieuw vogelverblijf in Gemeentepark Merksem

08/03/2024

Merksemnaren kunnen al sinds de jaren '50 genieten van vrolijk kwetterende vogels in het Merksemse Gemeentepark. Het verblijf van de dieren was echter verouderd en in september 2023 werden de dieren er weggehaald. De oude volière werd volledig afgebroken en er kwam begin 2024 een gloednieuwe in de plaats. Op donderdag 22 februari was het nieuwe vogelverblijf helemaal klaar en namen de vogels er hun intrek in.

Op dinsdag 12 maart wordt de volière officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van districtsburgemeester Luc Bungeneers, ook bevoegd voor dierenwelzijn, districtsschepen voor groen Dominique Kums en de inwoners van de nabijgelegen zorgwoning van Villa VIP Merksem, met als zorgkoppel Wim Coel en Margot Geussens. Zij nemen voortaan immers de verzorging en het voederen van de vogels voor hun rekening. Voor advies en ondersteuning kunnen zij rekenen op de dienst Groen van het district en de Merksemse groendienst.

Zorgkoppel Wim Coel en Margot Geussens van Villa VIP Merksem

​Wim: “We zijn erg blij dat de vogels terug zijn. Niet alleen is het fijn om ernaar te kijken, het district vertrouwde het voederen ervan en het onderhoud van het vogelverblijf aan ons toe. Voor onze residenten is de verzorging van de vogels een fijne en nuttige dagbesteding.”

​Margot: “Dagelijks komen we met enkele residenten ter plaatse om de vogels eten te geven en de kooi schoon te maken. Nadat alle bewoners kennismaken met de vogels en de nodige onderhoudstaken, wordt er een klein team samengesteld dat het onderhoud in de toekomst zal verzorgen.”

In de nieuwe vogelkooi verblijven momenteel 31 vogels, waarvan het merendeel valkparkieten. Het district nodigt alle Merksemnaren uit om er eens langs te wandelen, maar vraagt hen ook om de dieren zelf niet te voeren en die taak dus over te laten aan de bewoners van Villa VIP. Bovendien wordt gevraagd om voldoende op afstand te blijven zodat de vogels zich veilig voelen en niet worden gestoord.

De pers is van harte welkom om de inhuldiging bij te wonen, op dinsdag 12 maart om 11 uur, in het Gemeentepark van Merksem. De vogelkooi bevindt zich dichtbij tea bar l'Arteasan in de Parkvilla, tussen de vijver en de begraafplaats.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Hani Goki Groendeskundige, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem