Operatie Proper in Merksem | Wordt het recordbedrag van vorig schooljaar verbroken?

Operatie Proper in Merksem | Wordt het recordbedrag van vorig schooljaar verbroken?

29/09/2023

Sinds 2021 doet district Merksem mee met Operatie Proper, een beloningssysteem van Mooimakers voor scholen en verenigingen die zich willen engageren voor een duurzame aanpak van afval en zwerfvuil.

Deelnemende scholen ruimen niet alleen op, maar geven onder andere ook lessen over afval en zwerfvuil. Bij jeugdverenigingen wordt er - naast maandelijkse opruimacties - binnen het thema gespeeld en geknutseld. De deelnemers kunnen daarvoor gebruik maken van ondersteunend en educatief materiaal van Mooimakers.

Recordbedrag uitbetaald

Tijdens het schooljaar 2022-2023 rondden in Merksem liefst 4 jeugdverenigingen en 3 lagere scholen hun Operatie Proper-traject af. Samen waren hun inspanningen goed voor een financiële beloning van 5475 euro, een recordbedrag in Merksem én in heel Antwerpen.

Districtsschepen voor Buurtinitiatieven Dominique Kums en districtsschepen voor Jeugd Sonja De Meyer bezochten de voorbije week de deelnemende scholen en verenigingen en reikten met trots 7 welverdiende cheques uit. ​

Inschrijvingen schooljaar 2023-2024

Het district hoopt dat dit schooljaar minstens evenveel Merksemse scholen en jeugdverenigingen enthousiast meedoen met Operatie Proper. Zo werken we samen aan een schoner Merksem. Bovendien staat er een mooie financiële beloning tegenover. Inschrijven kan nog tot 31 oktober 2023 via de website van Mooimakers.

Wie vragen heeft over Operatie Proper kan ook terecht bij het district via operatieproper.merksem@antwerpen.be. ​ ​

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Lieve Smolders Coördinator Buurtmakers Merksem, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem