Openbaargroen-awards | 2 bijensymbolen en 3 bloemensymbolen voor Merksem

Openbaargroen-awards | 2 bijensymbolen en 3 bloemensymbolen voor Merksem

20/12/2022

Ook dit jaar viel Merksem weer in de prijzen bij de uitreiking van de Openbaargroen-awards.

Het district heeft het afgelopen jaar enorm ingezet op ontharding en het aanbrengen van bijenvriendelijke beplanting. De jury was dan ook enthousiast over de kleurrijke plantsoenen in de Ringlaan, Ryenlanddreef en Roederdelft. Ook de bijenvriendelijke beplanting die werd aangelegd rondom het bijenhotel aan de Kluizevelden en de 2 extra bijenhotels in het Fort van Merksem en op de middenberm van de Ringlaan vielen in de smaak.

Het district werd met 2 bijensymbolen (categorie Bijenvriendelijke gemeente) en 3 bloemensymbolen (categorie Gemeente in bloei) beloond voor de geleverde inspanningen.

Story image
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem