Nieuwe kunstinstallatie in districtshuis Merksem

Nieuwe kunstinstallatie in districtshuis Merksem

05/03/2024

Cultureel ontmoetingscentrum Merksemdok viert Internationale Vrouwendag met een tijdelijke kunstinstallatie in het districtshuis van Merksem. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd van 7 tot en met 9 maart.

Poppen en textiel

Centraal in het regioloket ligt een vrouw, vervaardigd uit piepschuim en gehuldigd in textiel. Rondom de vrouw staan LED-kaarsen en paspoppen opgesteld. De poppen zijn gekleed in zorgvuldig gekozen stoffen die beschilderd werden door Merksemse jongeren.

De installatie 'Op een afstandje' is een creatief project van Briseïs Goris, een jonge vrouw van 17 jaar uit Merksem, ter gelegenheid van internationale vrouwendag.

Briseïs Goris: "Ik ging in op een oproep van ontmoetingscentrum Merksemdok om mee te werken rond internationale vrouwendag. Daaruit borrelden heel wat ideeën op rond bescherming, hoop en fragiliteit. Met deze expo hoop ik mensen te inspireren om op een nieuwe, creatieve manier naar het leven te kijken. Dat kan iets met kunst zijn, maar ook in hun werk, hun gesprekken, hun vrije tijd, …
​Zo sta ik zelf ook in het leven. Schilderkunst is mijn eerste liefde, maar ik sta steeds open om te ontdekken en te experimenteren. In deze installatie werk ik bijvoorbeeld voor het eerst met textiel. Het is een constante creatieve zoektocht waar ik veel blijheid uit haal."

De installatie staat van 7 tot en met 21 maart 2024 in het Merksemse districtshuis en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het regioloket.

Rebozomassage en geurkaarsen

Naast de kunstinstallatie organiseren Merksemdok en zijn partners van 7 tot en met 9 maart 2024 verschillende activiteiten voor en door vrouwen. Zo kan je onder meer geurkaarsen maken, leren klussen en genieten van een massage met een rebozo (een traditionele Mexicaanse draagdoek). Bekijk het volledige aanbod op de website van Merksemdok.

Alle activiteiten zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet verplicht, maar voor sommige workshops zijn de plaatsen beperkt. Bij de workshops op 7 maart wordt er kinderopvang voorzien.

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Eline Van Hoye Coördinator lokaal cultuurbeleid, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem