Skip to Content
Nieuwe beweegbank in Merksems recreatiedomein Distelhoek

Nieuwe beweegbank in Merksems recreatiedomein Distelhoek

29/09/2022

Wie in recreatiedomein Distelhoek aan zijn conditie wil werken, kan daar vanaf nu gebruikmaken van een gloednieuwe IPitup-beweegbank. Deze zitbank is een compact alles-in-ééntoestel dat een grote variatie aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht je niveau.

Een groep actieve Merksemse senioren kwam met het idee voor een beweegbank in Merksem. Het districtsbestuur nam die vraag ter harte want Merksemnaren van alle leeftijden stimuleren om veel te bewegen is belangrijk. Via een groepsaankoop van Sport Vlaanderen kocht het district een IPitup-beweegbank en installeerde die in recreatiedomein Distelhoek.

De bank is een zitbank met aan elke zijde verschillende oefenzones. Zo kan de bank door meerdere personen tegelijk worden gebruikt. Dankzij infopanelen met laagdrempelige oefeningen kan iedereen met de bank aan de slag, ongeacht je niveau. Bezoekers worden gestimuleerd om samen te bewegen en te sporten, en de bank zorgt ook voor sociale ontmoeting. Bovendien wordt de publieke ruimte optimaal benut en ingezet voor de Merksemnaren. Het initiatief past daarom perfect binnen het lokale sport- en beweegbeleid van het district. ​ ​

Patrick Van den Bempt, districtsschepen van sport: “We willen in Merksem de inwoners die recreatief of niet sporten niet uit het oog verliezen. Door deze bank te plaatsen, motiveren en stimuleren we de Merksemnaren om te bewegen, ieder op zijn eigen tempo. En voor verenigingen en individuele sporters is de bank voortaan een toffe extra stop op hun parcours.”

De IPitup beweegbank kan je vinden tussen de petanquebanen en de calisthenics. De locatie is zichtbaar en toegankelijk via het hoofdpad. Zo worden voorbijgangers, sporters en kinderen geprikkeld om de bank eens te proberen.

Op vrijdag 30 september om 15 uur kunnen geïnteresseerden de IPitup-beweegbank onder begeleiding komen uittesten.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem