Nieuw artistiek project in Merksem

Nieuw artistiek project in Merksem

30/11/2023

Kunstenaar Joseph Puglisi zet zich tijdens het interactieve kunstproject 'Sitting Beside Each Other' aan een kleine tafel. Eén stoel is leeg en nodigt je uit om plaats te nemen naast de kunstenaar. Schuif vrij aan op vrijdag 1 december vanaf 18.30 uur in de Gate Studio.

"Kom je naast me zitten?" Deze vraag stelt kunstenaar Joseph Puglisi tijdens zijn project ‘Sitting Beside Each Other’ aan het publiek. Het is een interactief en multimediaal kunstproject in de Gate Studio in Oud Merksem. De klok tikt elke twee minuten, en de artiest neemt een foto. Hij zit aan een cafétafeltje met naast hem een lege stoel. Ondertussen worden er videobeelden getoond van het dagelijks leven aan de cafétafel elders. Het project is een samenwerking met kunstenaar Adrian Iurco, en nodigt uit tot een dialoog tussen de kunstenaars en de kijkers. 

Ondersteund door het district 

Dit kunstproject wordt ondersteund met een financiële toelage van district Merksem. Met deze steun wil het district projecten aanmoedigen die de wijk Oud Merksem een artistieke impuls geven.

Verhalenverteller 

Joseph Puglisi is een visuele antropoloog, dichter, fotograaf en filmmaker uit Antwerpen. Centraal in zijn werk staan de verhalen van mensen, die hij op een artistieke manier verwerkt in verschillende media.

Gate Studio 

De Gate Studio is al enkele jaren het werkdomein van kunstenaar Adrian Iurco. Gelegen midden in de wijk Oud Merksem, in de Heirmanstraat, gaat hij voortdurend in gesprek met iedereen die hier al dan niet toevallig langskomt. Binnenin dit oude garagepand vind je zijn bijzondere schilderwerken. De Gate Studio is, naast zijn atelier en exporuimte, ook een plek waar Iurco andere kunstenaars en buurtbewoners een plek geeft en stimuleert om kunst te ontdekken.  

Praktisch

  • vrijdag 1 december van 18.30 tot 21.30 uur
  • Gate Studio Merksem, Heirmanstraat 41 
  • gratis, zonder reservatie
  • info.gatestudio@gmail.com 
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

 

 

  

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem