MXM on Wheels | Alles op wieltjes in Merksem op zondag 4 juni

MXM on Wheels | Alles op wieltjes in Merksem op zondag 4 juni

01/06/2023

Op zondag 4 juni loopt in Merksem alles op wieltjes. Letterlijk, want in Bouckenborghpark trakteert het district onder de noemer 'MXM on Wheels' Merksemnaren op een toffe en sportieve dag waarin alles dat op wieltjes rolt centraal staat.

Fietstochten

Wielerclub WTC Merksem heeft 2 fietstochten met start en aankomst in het Bouckenborghpark uitgestippeld én van signalisatie voorzien. Deelnemers kiezen voor een tocht van 25 of 50 kilometer met hun eigen fiets of kunnen de tocht van 25 km maken op een retrofiets van Velofinesse.

Deelname aan de fietstochten is gratis. Inschrijven vooraf is niet noodzakelijk, maar wie voor 31 mei inschrijft, ontvang op zondag 4 juni een leuke attentie. Klik hier om rechtstreeks naar het inschrijvingsformulier te gaan.

Activiteiten evenementenzone

Tussen 12 en 16.30 uur valt er heel wat op wieltjes te beleven in het Bouckenborghpark. Alle activiteiten zijn gratis en zonder inschrijving vooraf.

  • Bezoekers kunnen zich op een stuntstep, bmx of skateboard wagen op een speciaal aangelegde pumptrack, skatepark en skateramp. Tussendoor worden er ook 2 initiaties skateboard gegeven.  
  • Wie iets spannends wil proberen, kan zichzelf over de kop fietsen op een spacebike.
  • Kinderen kunnen hun fietsvaardigheid met loopfietsen, trottinettes en kleuterfietsjes oefenen op een opblaasbaar parcours.
  • Fietsatelier Fietsen De Flandrien geeft een workshop fietsherstelling.
  • Velofinesse biedt unieke koersproducten aan in een pop-up shop.
  • Jongerencentrum Bouckenborgh verzorgt drankjes aan de bar en de Merksemse foodtruck D'Anvers Events zorgt voor lekkere snacks.

Wieltjes voorhanden of zelf meenemen

Het district voorziet voldoende materialen zoals skateboards, steps, BMX'en en bescherming. Deelnemen met eigen materiaal is ook mogelijk en toegelaten.

Alle info over MXM on Wheels is te vinden op www.merksem.be/MXMonWheels.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem