MXM on Wheels | Alles op wieltjes in Merksem op zondag 2 juni

MXM on Wheels | Alles op wieltjes in Merksem op zondag 2 juni

29/05/2024

Op zondag 2 juni loopt in Merksem alles op wieltjes. Letterlijk, want in recreatiedomein Distelhoek trakteert het district de Merksemnaren onder de noemer 'MXM on Wheels' op een toffe en sportieve dag waarin alles dat op wieltjes rolt centraal staat.

Recreatieve fietstocht of graveltocht

Wielerclub WTC Merksem heeft 2 recreatieve fietstochten met start en aankomst in recreatiedomein Distelhoek uitgestippeld én van signalisatie voorzien. Dit jaar is er ook een gravelbikeroute toegevoegd aan het programma. Deze route van +/- 55 kilometer is uitgestippeld door De Parcoursbouwer en brengt je langs onverharde paden.

Deelname aan de fietstochten is gratis. Wie zich uiterlijk op 30 mei inschrijft voor één van deze fietstochten maakt bovendien kans op een wielertruitje van de Merksemse profwielrenner Olivier Godfroid of op vip-tickets voor de wielerwedstrijd Schaal Sels Merksem op zondag 25 augustus.

Workshop veilig en economisch elektrisch fietsen

Het verkeer is vandaag de dag heel wat complexer dan vroeger. Daarom is er tijdens MXM on Wheels ook een workshop veilig en economisch elektrisch fietsen. Deze gratis workshop duurt 3 uur en omvat een theoretische inleiding, oefeningen op een behendigheidsparcours, een groepstocht met duiding en tips en een korte evaluatie. Deelnemers komen met hun eigen fiets.

Activiteiten evenementenzone

Tussen 12 en 16.30 uur valt er heel wat op wieltjes te beleven in domein Distelhoek. Alle activiteiten zijn gratis en zonder inschrijving vooraf.

 • Voor de avonturiers op bmx, skateboard en (stunt)step is er een pumptrack waar je je skills kan showen… of gewoon kan proberen overeind te blijven.
 • Fiets tegen elkaar op de fietsen op rollen (voor alle leeftijden). 
 • Test de fietsvaardigheid van jouw kinderen op een opblaasbaar parcours of laat de allerkleinsten eens een loopfiets proberen. 
 • Volg een workshop fietsherstelling van fietsatelier Fietsen De Flandrien
 • Kom mee dansen op rolschaatsen tijdens een rollerdisco begeleid door Artistic Wheels Antwerp
 • Waan je een echte Formule 1-coureur in de Race Corner van Gamified.
  De snelste virtuele racer van de dag wint een prijs i.s.m. KLEIR.
 • Test je conditie tijdens 2 spinningsessies op de trailer van Sportoase. Sessie 1 start om 13.30 uur. Sessie 2 start om 15 uur. De sessies duren ongeveer 1 uur.
  Schrijf je in voor 1 van de spinningsessies.
 • Laat je fiets gratis labelen tussen 12.30 tot 13.30 uur en 15 tot 16 uur. 
 • Maak kennis met uBee. Deze bagagestep verandert in 3 seconden in een trolley. Ideaal voor wie goederen over een korte afstand wil vervoeren. 
 • Bezoek de Farm on Wheels en loop rond tussen de dieren. Aai en voeder ze en leer meer over jouw favoriete dier. 
 • Laat je tijdens MXM on Wheels op het domein verplaatsen met een riksja. Klik hier om meer te weten te komen over riksjarijden.
 • Geniet van een drankje en een hapje op het terras van Distelhoek bistro.

Wieltjes voorhanden of zelf meenemen

Het district voorziet voldoende materialen zoals skateboards, steps, BMX'en en bescherming. Deelnemen met eigen materiaal is ook mogelijk en toegelaten.

Alle info over MXM on Wheels is te vinden op www.merksem.be/MXMonWheels.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem