Skip to Content
Met voorstelling ‘Als het weer kan’ tonen Merksemnaren moeilijke en mooie momenten uit de afgelopen 2 coronajaren

Met voorstelling ‘Als het weer kan’ tonen Merksemnaren moeilijke en mooie momenten uit de afgelopen 2 coronajaren

7/3/2022

Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok en De Veerman deden in het voorjaar van 2021 een oproep om mee te werken aan een theatervoorstelling over de coronacrisis. 14 bezoekers van het ontmoetingscentrum gingen de uitdaging aan en pakken nu uit met de voorstelling ‘Als het weer kan’. ​

10 bezoekers van het cultureel ontmoetingscentrum werkten 5 maanden lang met theatermaakster Janne de Bruin aan een theatervoorstelling over de coronacrisis. Ze deelden hun grappige, mooie en ontroerende verhalen met elkaar. Die vormden de basis voor een voorstelling over stress, verlies en frustratie, maar ook over ontdekkingen, nieuwe ontmoetingen en de creativiteit waartoe corona hen dwong.

4 andere bezoekers creëerden de kostuums onder begeleiding van ontwerpster Anita Evenepoel.

Op zaterdag 26 maart om 20.15 uur en zondag 27 maart om 14 uur wordt de voorstelling ‘Als het weer kan’ gespeeld voor het grote publiek. Tickets zijn verkrijgbaar via www.merksemdok.be/als-het-weer-kan en aan de balie van CO Merksemdok (Emiel Lemineurstraat 72) en Schouwburg Noord (Nieuwdreef 135).

De pers is welkom om een repetitie van de groep bij te wonen en de spelers of regisseur te interviewen op vrijdag 11 maart om 15 uur in CO Merksemdok. Gelieve vooraf uw aanwezigheid te bevestigen via merksemdok@antwerpen.be. ​

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Eline Van Hoye Coördinator lokaal cultuurbeleid, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem