Skip to Content
Merksemse scholieren leren spoken word

Merksemse scholieren leren spoken word

12/10/2021

Op maandag 11 oktober gaf dichteres Esohe Weyden in bibliotheek Park in Merksem workshops spoken word aan 87 leerlingen van KNMC Groenendaal. De getalenteerde dichteres creëerde een safe space voor de jongeren om aan de slag te gaan met woorden, taal en poëzie.

De workshops waren een voorbereiding voor de scholieren op het schrijven van een gedicht voor de Merksemse Week van de Poëzie. Elk jaar roept het district iedereen in Merksem op om een gedicht of foto in te sturen rond een bepaald thema. Het thema van dit jaar is ‘samen’. De meest originele inzendingen verschijnen in een bundel en kunnen tijdens de laatste week van januari op grote panelen in het Gemeentepark van Merksem worden gelezen.

Op www.merksem.be vindt u alle informatie over de Merksemse Week van de Poëzie 2022. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem