Skip to Content
Merksemse Meesters exposeren nog tot en met 10 oktober in het districtshuis

Merksemse Meesters exposeren nog tot en met 10 oktober in het districtshuis

Om de twee jaar veranderen de inkom- en ontvangsthal van het Merksemse districtshuis in een kunstgalerij. Merksemse amateurkunstenaars krijgen dan een hele week lang de gelegenheid om hun werk tentoon te stellen aan een groot publiek. Je kan de gratis tentoonstelling ‘Merksemse Meesters’ nog tot en met 10 oktober bezoeken.

Meer dan 40 creatieve 60-plussers en enkele kleinkinderen tonen dit jaar hun werk. Spring binnen in het districtshuis en bewonder de grote variatie aan kunstwerken, met onder andere schilderijen, tekeningen, foto’s en beeldhouwwerken maar ook glaswerk, miniaturen, digitale werken en ambachtelijk gebonden boeken.

“Ik sta er steeds versteld van hoeveel artistiek talent er bij onze Merksemse senioren aanwezig is. Deze tentoonstelling is een uitstekende gelegenheid om dat meer onder de aandacht te brengen”, aldus Patrick Van den Bempt, districtsschepen voor senioren.

Meer info over de tentoonstelling is te vinden op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. ​

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem