Skip to Content
Merksemse cultuurprijs 2021 voor Blinkenloket en Gezinsbond

Merksemse cultuurprijs 2021 voor Blinkenloket en Gezinsbond

06/12/2021

District Merksem en de Merksemse cultuurraad reiken elk jaar de cultuurprijs uit. De jury koos er dit jaar voor om de cultuurprijs toe te kennen aan het Blinkenloket en de jongerenprijs aan de Merksemse afdeling van Gezinsbond.

Het Blinkenloket heeft ondanks het gebrek aan activiteiten, steeds weer zijn schouders gezet onder het maken van een krantje met activiteiten die wél konden doorgaan. Denk aan wandelingen, zoektochten en evenementen die veilig en buiten konden doorgaan. Ze zetten zich al jaren in om Merksemnaren betaalbaar cultuur aan te bieden. Dit najaar kon eindelijk weer een fysiek loket doorgaan, waar meteen weer 70 mensen op af kwamen. Een bewijs dat deze werking inmiddels sterk geworteld is in Merksem, dankzij de vele vrijwilligers die eraan meewerken.

Gezinsbond Merksem organiseerde ondanks de coronapandemie toch een aantal cultuuractiviteiten voor de jeugd, zoals ‘Zoek het Paasmaandagei’ en het stoepbezoek van Sinterklaas. En tijdens de kerstdagen van 2020 konden kinderen een bingo invullen door te zoeken naar kerstballen voor de ramen van Merksemse woningen. ​

De uitreiking van de cultuurprijzen in het districtshuis kon omwille van corona nog niet plaatsvinden. Het district en de cultuurraad hopen weldra alsnog een feestelijk uitreikingsmoment te kunnen organiseren.

 

 

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Vonneke Groeneveldt Cultuurantenne, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem