Merksems Speelkasteel ook in 2023 geopend tijdens schoolvakanties

Merksems Speelkasteel ook in 2023 geopend tijdens schoolvakanties

15/02/2023

Speelkasteel is ondertussen een gevestigde waarde in Merksem. Dit initiatief van jeugddienst Merksem zorgt ervoor dat kinderen tussen 3 en 11 jaar zich tijdens de schoolvakantie steeds goed kunnen amuseren.

Gratis en zonder inschrijving vooraf

Jeugddienst Merksem kiest met Speelkasteel voor een laagdrempelige aanpak. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Ouders die hun kinderen mee willen laten spelen, sporten, knutselen, ravotten… melden zich een kwartier voor de start van de activiteiten aan bij jeugddienst Merksem in kasteel Bouckenborgh.

Kinderen en ouders kiezen bovendien zelf op welke dagen ze deelnemen, en of ze enkel in de voormiddag of namiddag komen of beide dagdelen. Het is niet verplicht om alle dagen van de vakantie te komen.

Enthousiaste vrijwilligers

Er zijn activiteiten voor kleuters en voor kinderen van de lagere school. Beide groepen worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers van jeugddienst Merksem. Zij bereiden in de aanloop van een schoolvakantie steeds een gevarieerd programma voor dat een week voor de start van de vakantie wordt gecommuniceerd op www.merksem.be.

Programma krokusvakantie

Binnen enkele dagen gaat de krokusvakantie 2023 van start. Wie benieuwd is naar wat er op het programma staat, kan de website van het district alvast raadplegen. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Praktisch

  • De voormiddagactiviteiten vinden plaats van 10 tot 12 uur. ’s Namiddags wordt er van 14 tot 16 uur gespeeld.
  • Speelkasteel gaat door in en rond kasteel Bouckenborgh in het Bouckenborghpark, ingang via Bredabaan 555.
  • Kinderen tussen 3 en 11 jaar zijn er welkom.
  • Alle activiteiten zijn gratis en zonder inschrijving vooraf.
  • Speelkasteel is gesloten op feestdagen.
  • Wie vragen heeft over Speelkasteel, kan contact opnemen met jeugddienst Merksem via jeugddienst.merksem@antwerpen.be of 03 646 76 00.
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Evy Gené Jeugdconsulent, Stad Antwerpen - District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem