Skip to Content
Merksems Junior Team 2022-2023 van start gegaan

Merksems Junior Team 2022-2023 van start gegaan

14/10/2022

Op woensdag 5 oktober kwam het Junior Team 2022-2023, een kersverse lichting van 12 jonge Merksemse ambassadeurs, voor het eerst samen.

Tijdens een lunch en een ‘speeddating’ maakten de jongeren kennis met elkaar, met districtsschepen voor jeugd Sonja De Meyer en met de medewerkers van de jeugddienst.

De jongeren kregen ook info over hoe een district werkt en wat een bestuursakkoord is. Om de opgedane kennis in praktijk om te zetten en zelf te ervaren hoe het is om een budget te beheren, gingen ze aan de slag met het ontwerp voor een nieuwe speeltuin. Ze leerden dat een budget beperkingen met zich meebrengt en dat ze rekening moeten houden met politieke adviezen en die van de omliggende verenigingen, waardoor ze niet alles wat ze wensten konden realiseren.

Volg de avonturen van het Junior Team

Van elke bijeenkomst van het Junior Team wordt een video- en fotoverslag gemaakt. Die zijn te vinden op www.merksem.be/juniorteam. Tijdens de eerste bijeenkomst poseerden de jongeren zelf voor de lens van een professionele fotograaf.

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Evy Gené Jeugdconsulent, Stad Antwerpen - District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem