Skip to Content
Mark’em | Erfgoed meets streetart in Merksem

Mark’em | Erfgoed meets streetart in Merksem

20/04/2022

District Merksem, bibliotheek Park en jongerencentrum Bouckenborgh slaan de handen in elkaar voor de tweede editie van Mark’em, Merksems streetartfestival. Kom langs en kijk, geniet, neem deel aan activiteiten en tel af naar de onthulling van een nieuwe streetartmuur.

Erfgoed meets streetart | donderdag 21 en vrijdag 22 april

Maxo van Spray & Play leert leerlingen van Stedelijk Lyceum Merksem enkele basistechnieken en maakt samen met hen graffitikunstwerken die geïnspireerd zijn op Merksems erfgoed.

Benieuwd? Loop op 21 en 22 april tussen 13 en 16 uur eens langs de parking van Bib Park om de leerlingen aan het werk te zien. Of bewonder de kunstwerken tijdens het streetartfestival op zondag 24 april.

Workshopdag | zaterdag 23 april

Ontdek jouw streetarttalent tijdens allerhande gratis workshops.
​In Bib Park leer je van 10 tot 17 uur digitaal graffiti maken, stripfiguren tekenen en illustreren. Bij Jongerencentrum Bouckenborgh ga je van 13 tot 17 uur aan de slag met graffiti en stencils.

Schrijf je gratis in via [email protected] of kom gewoon op de dag zelf langs.

Streetartfestival Mark'em | zondag 24 april

Kom naar Mark’em en laat je onderdompelen in de wereld van streetart. Bewonder allerlei graffitikunstwerken, geniet van live performances, neem deel aan coole activiteiten en ontdek de nieuwe streetartmuur aan zwembad Park van Merksem. 

Het festival vindt plaats van 13 tot 17 uur rondom Bibliotheek Park en is volledig gratis.

Om 16 uur vindt er een interview over streetart in het district plaats met districtsschepenen Gilbert Verstraelen en Sonja De Meyer. De pers is hierbij van harte welkom.

Alle informatie over het event en het concrete programma is te vinden op www.merksem.be/streetart.

 

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

 

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem