Maand van de Markt gaat in Merksem feestelijk van start

Maand van de Markt gaat in Merksem feestelijk van start

29/03/2024

Van kleurrijke kraampjes tot de heerlijke geur van versgebakken lekkernijen. Op de wekelijkse dinsdagmarkt in Merksem is het altijd gezellig. En van 1 tot 30 april biedt de markt met de provinciale actie Maand van de Markt nog dat tikje extra. Wie dan op de markt koopt, maakt via een ‘kras- en winactie’ kans op mooie prijzen. Op dinsdag 2 april wordt de actie in Merksem feestelijk afgetrapt.

Maand van de Markt

Met Maand van de Markt worden in april lokale markten in heel Vlaanderen in de kijker gezet. Want winkelen op de markt is niet alleen gezellig. Je steunt er ook lokale handelaars mee én koopt er producten die je niet terugvindt in supermarkten. Ook in Merksem doen heel wat marktkramers mee met de Maand van de Markt.

Wedstrijd

In april krijg je bij elke aankoop bij de deelnemende marktkramers een kraslot. Daarmee maak je kans op een boodschappentas vol marktproducten en waardebonnen die je op de markt of bij Merksemse handelaars kan spenderen.

Naast de marktkramers zelf, dragen deze Merksemse handelaars bij aan het prijzenpakket:

  • 't Wiegske
  • Bakkerij MosaiQ
  • Carrouche Fashion
  • Koffiebar Zulma
  • Maxim 1953
  • Oxfam Wereldwinkel Merksem
  • Studio Olive
  • Yolande Juwelier

Met de krasloten dingen marktgangers bovendien ook mee naar de provinciale hoofdprijs: een Norta e-bike ter waarde van 2700 euro.

Feestelijke aftrap

Op dinsdag 2 april tussen 9 en 12 uur wordt de actie feestelijk afgetrapt. De paashaas komt dan langs met chocolade-eieren en streetband Dixieland zorgt met live muziek voor extra sfeer.

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Sofie Berteloot Adjunct-districtssecretaris, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem