Liefst 3,5 kilometer aan kramen tijdens de Merksemse Kunst-, Ambachten- en Rommelmarkt

Liefst 3,5 kilometer aan kramen tijdens de Merksemse Kunst-, Ambachten- en Rommelmarkt

01/09/2023

Op zondag 3 september zal het in Merksem weer over de koppen lopen zijn op de Kunst-, Ambachten- en Rommelmarkt in de Laaglandlaan en de omliggende straten. Met standhouders uit heel Vlaanderen, Wallonië en zelfs Nederland én maar liefst 3,5 kilometer aan kramen en standen is het dan ook één van Vlaanderens grootste markten.

Je kan op de markt niet alleen koopjes doen. Dankzij de podiumartiesten, straatanimatie en talrijke eetkraampjes scoort deze markt een 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid. De bands Pink Cadillac, The Charlatan, Roy Miner, harmonieorkest Deugd & Vlijt en de Amsterdamse straatorgels zijn alvast van de partij. Bovendien kan je het atelier van Merksems kunstenaar en Grote Stroboer wijlen Rafaël Gorsen bezichtigen.

  • zo 3/9 van 10 tot 18 uur – optredens tot 18.30 uur
  • De rommelmarkt vindt plaats in de Laaglandlaan, Akkerbouwstraat, De Meers, Moeshofstraat, Frans Adriaenssensstraat, De Wilgen en de Grasbloemstraat.
  • Kom te voet of met de fiets naar de markt. Er worden 200 extra fietsstallingen voorzien aan het Kroonplein. Wie toch met de auto komt, parkeert die best in de Park&Ride aan de Keizershoek en neemt dan bus 640 of 650.
  • Neem een herbruikbare tas en cash geld mee. Bij sommige standhouders kan je ook digitaal betalen, bijvoorbeeld met Payconiq.
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven, District Merksem
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem