Skip to Content
Kunstroute De Rode Draad brengt Merksemnaren naar kunst van eigen bodem

Kunstroute De Rode Draad brengt Merksemnaren naar kunst van eigen bodem

15/09/2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt de tweejaarlijkse kunstroute De Rode Draad plaats. Die leidt deelnemers langs een 25-tal locaties in Merksem waar ze de werken van meer dan 100 Merksemse (amateur)kunstenaars kunnen ontdekken. De deelnemende kunstenaars beoefenen een verscheidenheid aan kunstdisciplines en stellen hun creaties tentoon in hun eigen woning, atelier, tuin enzovoort.

Jubileumeditie

De Rode Draad is dit jaar aan zijn 10de editie toe. Het kunstproject startte in 2002 vanuit de vaststelling dat heel wat Merksemse kunstenaars niet wisten hoe ze met hun werken naar buiten konden komen. Anderzijds bleken er heel wat Merksemnaren nieuwsgierig naar het creatief talent in eigen district.

Met De Rode Draad, een concept geïnspireerd op Chambre d’Amis (Gent, 1986, Jan Hoet/SMAK), bracht initiatiefneemster en kunstenares Sera Janssens lokale kunstenaars en kunstliefhebbers voor het eerst met elkaar in contact.

Ook voor deze 10de editie is Sera Janssens, die in 2015 de Merksemse Cultuurprijs en in 2018 nog de Merksemse ereprijs Grote Stroboer ontving, weer de drijvende organisatorische kracht.

Het project wordt ondersteund door district Merksem en Schouwburg Noord.

“Merksemse kunstenaars openen hun huis voor bezoekers, bekende en onbekende gezichten. Fier en opgewonden tonen ze hun creaties en gaan ze met hun gasten in dialoog. De Rode Draad verbindt mensen,” aldus Dominique Kums, districtsschepen voor cultuur."

Praktische info

Kunstroute ‘De Rode Draad’
​zaterdag 17/9 en zondag 18/9 van 10 tot 18 uur
​gratis | zonder inschrijving vooraf

Geïnteresseerden kunnen de route downloaden op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse downloadlink.

Je kan ook een routeplan ophalen bij Sera Janssens (Elf Novemberstraat 20 in Merksem, 03 646 01 38) of in Schouwburg Noord (Nieuwdreef 135).

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Chris Meizler Cultuurfunctionaris, Stad Antwerpen - Schouwburg Noord

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem