Skip to Content
Koninklijke Academie voor Mineralogie krijgt ereprijs Grote Stroboer 2021

Koninklijke Academie voor Mineralogie krijgt ereprijs Grote Stroboer 2021

District Merksem reikt jaarlijks zijn ereprijs Grote Stroboer uit aan een Merksemnaar of Merksemse vereniging die zich inzet voor een nobel doen, Merksemnaren bij elkaar brengt of uitzonderlijke initiatieven of prestaties neerzette in het afgelopen jaar.

In 2021 valt de eer te beurt aan de Koninkelijke Academie voor Mineralogie (ACAM). De academie vierde vorig jaar zijn gouden jubileum en heeft in de loop der jaren een imposante collectie aan mineralen, edelstenen en fossielen uit de hele wereld opgebouwd. Die worden tentoongesteld in het museum in de Frans De L’Arbrelaan. Bijzonder is onder andere de grootste fluorescentieruimte van Europa, met mineralen die onder ultraviolet licht in verschillende kleuren oplichten.

Daarnaast organiseren de academieleden ook workshops, lezingen en tentoonstellingen. Zo kan je nog tot en met augustus 2022 de net geopende expo ‘Van Kiem tot Goud’ bezoeken, die tot stand kwam ter ere van het 50-jarige bestaan van de vereniging. Merksemnaren die de expo voor het einde van 2021 bezoeken, krijgen gratis toegang.

Tijdens een viering in het Merksemse districtshuis werd de Grote Stroboer uitgereikt aan de bestuursleden van ACAM.

Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem