Kasteel Bouckenborgh wordt 1 dag Winterkasteel voor kinderen

Kasteel Bouckenborgh wordt 1 dag Winterkasteel voor kinderen

15/12/2023

Op woensdag 20 december 2023 opent de jeugddienst van Merksem voor één dag de poorten van het Winterkasteel in Bouckenborghpark. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen er van 13 tot 18 uur lasershooten, swingen in de kinderdisco, knutselen, genieten van theater en film, een rodeostier bedwingen en meer.

Kasteel Bouckenborgh is als Speelkasteel al jaren een vaste waarde voor kinderen in Merksem. Tijdens de schoolvakanties kunnen zij er terecht voor spel- en sportplezier. Deze winter verandert het Speelkasteel in een heus Winterkasteel. Dit nieuwe evenement belooft een dag vol pret en avontuur te worden voor de jongste Merksemnaren.

Evy Gené (jeugdconsulent Merksem): "Doordat de kerstvakantie midden in de examenperiode valt, is het altijd een hele zoektocht naar animatoren. Omdat we in deze periode ook traditioneel minder bezoekers hebben, bedachten we dit jaar een alternatief. Dat is het Winterkasteel geworden, een groter evenement van één dag. We werken hiervoor samen met partners als jongerencentrum Bouckenborgh en Kras Jeugdwerk, waardoor we nét iets meer kunnen aanbieden aan de Merksemse jeugd."

Voor de samenstelling van het programma van Winterkasteel werd rekening gehouden met de voorstellen van het Junior Team '22-'23. Deze groep jonge Merksemnaren boog zich tijdens een brainstormsessie eerder dit jaar over nieuwe activiteiten voor kinderen in het district.

Sonja De Meyer (districtsschepen voor jeugd): “Ik ben enorm trots op onze jeugddienst die samen met onze partners de ideeën van het Junior Team uitwerkten tot een prachtig evenement. Ik hoop op een mooie opkomst en dat het Winterkasteel uitgroeit tot een jaarlijkse traditie voor onze Merksemse jeugd in de aanloop naar de kerstvakantie.“

Het Winterkasteel is gratis en zonder inschrijving vooraf. Om deel te nemen aan de activiteiten moeten kinderen wel vergezeld zijn door een begeleider die minstens 16 jaar oud is.

Programma

 • Lasershooting - Verander in een echte avonturier en daag elkaar uit voor een episch lasershootingspel in jongerencentrum Bouckenborgh.
 • Knutselworkshop - Ontwerp je eigen winterkunstwerk en neem het mee naar huis.
 • Koekjes bakken - Bak samen met onze bakexperts heerlijke koekjes en geniet van de geur en smaak van zelfgemaakte lekkernijen.
 • Disco - Laat je gaan op de dansvloer tijdens de winterse disco.
 • Kortfilms - Ontspan in de speciale filmruimte met een reeks betoverende kortfilms.
 • Graveren - Maak een unieke houten kerstbal met makerspace GRNDbrekers.
 • Rodeostier - Heb je energie te over? Test je kracht op de rodeostier en probeer niet te vallen!
 • Theater - Laat je meevoeren tijdens een bijzondere voorstelling die alle jonge harten betovert.
 • Chocomelk en pannenkoeken - Verwarm je en geniet van heerlijke zoetigheden.
 • Buitenbar - Terwijl de kinderen deelnemen aan de activiteiten kunnen familie en vrienden iets drinken in de gezellige buitenbar.

Praktisch

 • Bouckenborghpark
 • woensdag 20 december 2023
 • van 13 tot 18 uur
 • gratis en zonder inschrijving vooraf
 • voor kinderen van 5 tot 12 jaar, vergezeld door een begeleider (16+ jaar)
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Evy Gené Jeugdconsulent, Stad Antwerpen - District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem