Skip to Content
Merksems wijkbudget | Jouw wijk aan de beurt in 2023?

Merksems wijkbudget | Jouw wijk aan de beurt in 2023?

01/09/2022

Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners? Een verbindend project met de buurt? Meer groen in de straten? Merksemnaren hebben zelf het beste zicht op hoe hun buurt aangenamer en gezelliger kan worden. Daarom geeft het district ondernemende bewoners de kans om zich actief in te zetten in hun straat, wijk of buurt en ondersteunt het hen daar financieel bij via het ‘wijkbudget’.

Wijkbudget van 10.000 euro beschikbaar

Het district Merksem ondersteunt opnieuw bewonersinitiatieven die het leven in Merksemse straten, buurten en wijken aangenamer maken. Projecten moeten ingediend worden voor 1 november. Buurtbewoners voeren het project samen uit in 2023. ​

Elke Merksemnaar kan samen met een buurtbewoner een project indienen. Het project moet door minstens 4 buurtbewoners ondersteund worden. Indienen kan online tot 1 november 2022. Kleine of grotere initiatieven die bewoners dichter bij elkaar brengen of de buurt een aangenamere leefomgeving maken, maken kans op een deel van het wijkbudget. Het district voorziet voor projecten in 2023 een budget van 10.000 euro.

Uitgevoerde projecten als inspiratie

De voorbije jaren werden er al heel wat waardevolle projecten uitgevoerd, zoals de realisatie van een ecoplantsoen en een bijenhotel, de organisatie van taallessen, een speel- en muziekoptocht, het plaatsen van plantenbakken en een tentoonstelling over het verleden van de wijk Oud-Merksem.

Uitgebreide info over het wijkbudget en vorige projecten vindt u op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Wie gemotiveerd is en een idee heeft maar na het lezen van de info op de website graag hulp krijgt bij het uitschrijven van zijn project, kan contact opnemen met de Merksemse dienst wijkoverleg via wijkoverleg.merksem@antwerpen.be of 03 338 72 49.

 

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Evi Marblie Medewerker wijkoverleg, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem