Heraanleg parking hoek Duvelshoek en Eugeen Meeusstraat in Merksem

22/08/2023

Op de hoek van Duvelshoek en Eugeen Meeusstraat in Merksem wordt een groene parking ingericht voor de buurt. De werken starten op dinsdag 22 augustus. Tegen het einde van het jaar kan de parking in gebruik genomen worden. 

De nieuwe parking wordt ingericht voor personenwagens, met haakse parkeervakken in grasbetontegels. Rondom de parking komt een groenzone met beplanting. Er komen ook 4 nieuwe bomen, waarvan 2 toekomstbomen. Toekomstbomen zijn bomen die zowel boven- als ondergronds veel ruimte krijgen om te groeien en dankzij die gunstige omstandigheden meer dan 120 jaar oud kunnen worden. De parking telt 23 parkeerplaatsen, waarvan 1 mindervalidenplaats, en biedt zo mee een oplossing voor de parkeerdruk in de buurt. 

“We investeren deze legislatuur volop in Merksem-Zuid. Een buurt die nood heeft aan groen en open ruimte, maar ook aan voldoende parkeerplekken. Een gezond evenwicht vinden is niet vanzelfsprekend maar met dit project ondersteunen we die noden”, aldus Jari Frensch, districtsschepen voor publiek domein. ​

Het ontwerp van de parking is te vinden op www.merksem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.  

 

Jari Frensch Districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem