Heraanleg Doelhofstraat gaat van start

27/02/2023

District Merksem legt samen met water-link i.s.m. Aquafin de volledige Doelhofstraat, inclusief het kruispunt met de Sint-Bartholomeusstraat, opnieuw aan. De werken starten op 27 februari en zullen ongeveer 7 maanden duren.

De riolering en de huisaansluitingen worden volledig vernieuwd. Er komt een gescheiden rioolstelstel zodat regen- en afvalwater apart wordt opgevangen en afgevoerd. De straat wordt terug enkelrichting en een verkeersplateau in het midden van de straat dwingt een snelheid van 30 km/uur af.

De parkeerstroken langs beide zijden van de straat worden aangelegd in kasseien met een groene waterdoorlatende voeg. 14 bomen en 8 grote plantvakken zullen de straat een groene uitstraling geven. Regenwater zal plaatselijk worden opgevangen zodat het langzaam in de ondergrond kan sijpelen. Bovendien wordt ook de verlichting vernieuwd en er komen fietsenstallingen in de straat.

De werken starten op 27 februari. ​ Vanaf 3 maart zal het kruispunt met de Sint-Bartholomeusstraat voor 3 weken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Vanaf 17 maart is de Doelhofstraat volledig afgesloten voor verkeer. De werken zullen tot eind september duren.

Info over het verloop van de werken en hinder is te vinden op www.merksem.be en www.aquafin.be.

 

Jari Frensch Districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem