Skip to Content
Gymclub Klimop RT Merksem komt terug thuis in vernieuwde gymhal Terlinden

Gymclub Klimop RT Merksem komt terug thuis in vernieuwde gymhal Terlinden

31/03/2022

Op vrijdag 1 april wordt de vernieuwde gymhal Terlinden officieel geopend door gymclub Klimop RT Merksem en district Merksem. Dankzij de uitbreiding is er voortaan dubbel zoveel ruimte om te sporten.

Thuiskomen

Sinds 1980 zit Klimop RT Merksem in het Gemeenschapscentrum Terlinden. Een klein schoolturnzaaltje met verouderde kleedkamers werd de thuisbasis van Klimop RT Merksem. In 1998 werd ook gymhal Terlinden in gebruik genomen door de gymclub.

Om verder te kunnen groeien en om de trainingsomstandigheden te verbeteren, was de gymclub vragende partij om de bestaande gymhal uit te breiden. Het district Merksem stelde daarvoor meer dan 1,3 miljoen euro ter beschikking. De uitgebreide gymhal Terlinden is dan ook een grote meerwaarde voor de Antwerpse gymwereld.

Duurzame keuzes

Tijdens de uitbreidingswerken is de gevel vervangen door een isolerende, luchtdichte gevel in frisse kleuren. Het dak kreeg extra isolatie en er werden zonnepanelen geïnstalleerd. De ventilatie- en verwarmingsinstallaties zijn vernieuwd waardoor het gebouw voortaan energiezuiniger is in de winter en koeler in de zomer. Ook de nieuwe ledverlichting zorgt voor energiebesparing.

Meer mogelijkheden

Met een verdubbeling van de bruikbare sportruimte is er in de gymhal voortaan voldoende ruimte in de breedte én de hoogte. Daardoor kunnen zowat alle disciplines er beoefend worden. Denk bijvoorbeeld aan acrogym, tumbling en trampoline. Bovendien werd er plaats gemaakt voor een valput om veilig sprongen en salto’s te kunnen oefenen en zacht te landen bij een mislukte poging. Kortom, de vernieuwde gymhal Terlinden biedt alles wat een gymnast zich maar kan wensen.

Welkom op de officiële opening

De officiële opening van de gymhal vindt plaats op vrijdag 1 april om 19 uur in de Terlindenhofstraat 150. De pers is van harte welkom om de opening bij te wonen. Respecteer tijdens de opening de veiligheidsafstand en draag indien nodig een mondmasker.

Foto's van gymhal Terlinden vindt u in de mediamap van onze newsroom.

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem