Skip to Content
Feestelijke opening speel- en sportterrein Winterling

Feestelijke opening speel- en sportterrein Winterling

07/06/2022

Het Merksemse speel- en sportterrein Winterling is volledig vernieuwd en wordt op woensdag 8 juni feestelijk geopend zodat er weer volop gespeeld en gesport kan worden.

Spelen en sporten

De werken aan het speel- en sportterrein Winterling zijn afgerond. Wegens de aanhoudende droogte is het gras op veel plaatsen nog niet zo goed gegroeid maar het zou jammer zijn om daarvoor het speel- en sportterrein nog langer afgesloten te houden.

Het terrein heeft 2 speelzones. Eén voor kinderen tot 4 jaar en één met uitdagende speeltoestellen voor oudere kinderen. In de sportzone is er een basketbalveld en een trapveld met minidoelen. Het nieuwe basketbalveld, een 3X3 court, werd opgeluisterd met een gedicht van dichter Seckou Ouologuem. Aan de inkomzone is een petanqueveld ingericht.

Respect voor de natuur

Het terrein is aangelegd met respect voor de natuur. Een wadi zal regenwater opvangen dat langzaam de grond kan insijpelen. Er zijn grasheuvels ingericht en bloemrijke struiken geplant. In het najaar volgen nog verschillende soorten bomen en waar nodig wordt er nieuw gras gezaaid.

Feestelijke opening

Op woensdag 8 juni vanaf 15 uur wordt het sport- en speelterrein feestelijk geopend en kunnen alle kinderen en jongeren zich uitleven op het nieuwe terrein. Tal van activiteiten zorgen voor amusement en er komt een ijsjeskar langs.

Programma

  • 15 uur: opening door Sonja De Meyer, districtsschepen voor jeugd en Patrick Van den Bempt, districtsschepen voor sport samen met een afvaardiging van het Junior Team en dichter Seckou Ouologuem
  • vanaf 15.15 uur:
    • basketinitiatie door een afvaardiging van 3X3 Belgian Lions
    • initiatie petanque met buurtbewoners
    • zoekspel op het speelterrein
    • ijsjes voor klein en groot

De pers is van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen op woensdag 8 juni om 15 uur op het speel- en sportterrein Winterling, ter hoogte van Winterling 52.

 

 

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem