Fabeldieren schitteren in nieuwe streetart op streetartfestival Mark'em

Fabeldieren schitteren in nieuwe streetart op streetartfestival Mark'em

10/05/2024

Merksem maakt zich op voor de derde editie van Mark'em, het tweejaarlijks Merksems streetartfestival. Op zaterdag 18 mei werken 7 kunstenaars aan een nieuw werk bij bibliotheek Park. Jong talent zorgt voor muzikaal entertainment op het podium van jongerencentrum Bouckenborgh. En bezoekers ontdekken streetart tijdens workshops en wandelingen.

Mark'em is een gratis festival waar streetart centraal staat. District Merksem, bibliotheek Park en jongerencentrum Bouckenborgh werken samen met partners zoals Street Art Antwerp om laagdrempelige workshops, kunst en muziek aan te bieden.

Programma

Nieuwe streetart in Merksem

De grijze muur aan de parking van bibliotheek Park krijgt een nieuwe, kleurrijke uitstraling. Streetartkunstenaars Cecko, K. Shit, Tuzq, Wietse, Gijs Vanhee, MrX en Noir nemen elk een deel van de 40 meter lange muur onder handen. Dieren uit de bekende fabels van schrijvers als Jean de La Fontaine zullen als een rode draad door het werk lopen.

Dominique Kums, districtsschepen voor o.a. cultuur: "In bibliotheek Park in Merksem heeft de cultuureducatie van kinderen en jongeren een prominente plaats. De streetart rond de bib illustreert volop die aandacht voor de jeugd. In de nieuwe muurschildering op de muur van de parking vormen dieren de rode draad. Dieren spelen een educatieve rol in het leven van kinderen en jongeren, en van volwassenen. Deze nieuwe mural is een verrijking voor de bibliotheek, voor de buurt, voor Merksem, voor ons allemaal."
Tim Marschang, Street Art Antwerp: "Als medeoprichter van het internationaal bekende Street Art Cities platform heb ik de afgelopen jaren al heel wat streetart in Europa gezien. Dus ik ben maar wat blij dat er met Mark'em in mijn eigen district de Antwerpse streetart nog meer op de kaart wordt gezet."

Jong muzikaal talent

Naast nieuwe streetart is Mark'em ook het decor voor nieuw muzikaal talent. Jongerencentrum Bouckenborgh zette zijn voelsprieten uit en verzamelde een eclectische groep muzikanten die op Mark'em het beste van zichzelf zullen geven. Het programma gaat van opkomende namen als Botlu tot gekendere acts zoals NAG en hiphopcollectief VHS.

Sonja De Meyer, districtsschepen voor o.a. jeugd: "Als jeugdschepen ben ik bijzonder trots op deze unieke samenwerking die na 2 succesvolle voorgaande edities is uitgegroeid tot een mooie tweejaarlijkse traditie. Als Merksemnaar in hart en nieren vind ik het belangrijk om Merksem als streetartdistrict verder op de kaart te zetten. En het is fijn om aan deze derde editie een jeugdig tintje te geven."

Workshops en wandelingen

Op het festival kunnen bezoekers van dichtbij kennismaken met streetart. Er worden rondleidingen voorzien die wandelaars langs de vele streetart in Merksem brengen. Voor de jonge bezoekers worden er in en rond de bibliotheek creatieve workshops georganiseerd waarbij ze zelf het plezier van graffiti ontdekken en in virtual reality tekeningen maken.

Praktisch

  • Zaterdag 18 mei vanaf 13 uur
  • Bibliotheek Park, Van Heybeeckstraat 28A
  • Gratis
  • Alle info over Mark'em kan je terugvinden op www.merksem.be/markem
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Pieter Coolen Bibliothecaris, Bibliotheek Park

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem