Skip to Content
Eindelijk terug burendag in Merksem

Eindelijk terug burendag in Merksem

In 2020 kon de burendag niet plaatsvinden omwille van de coronapandemie. Ook in de lente van 2021 gooide corona nog roet in het eten. Het districtscollege van Merksem besliste daarom om de editie van 2021 uit te stellen naar het najaar. Gelukkig is het ondertussen terug mogelijk om samen te komen met buren.

Heel wat buren in Merksemse straten maakten op vrijdag 8 oktober van die gelegenheid gebruik om, met financiële ondersteuning van het district, samen een hapje en drankje te nuttigen en elkaar zo beter te leren kennen.

Het district bedankt de enthousiaste initiatiefnemers en hoopt dat er naar aanleiding van burendag nieuwe straatwerkingen of bewonersgroepen zullen ontstaan zodat de sociale cohesie in het district verder kan groeien.

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Lieve Smolders Coördinator Buurtmakers Merksem, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem