Skip to Content
Eerste beloning Operatie Proper wordt uitgereikt in Merksem

Eerste beloning Operatie Proper wordt uitgereikt in Merksem

30/05/2022

Sinds dit schooljaar doet district Merksem mee met Operatie Proper, een beloningssysteem van Mooimakers voor scholen en jeugdverenigingen die zich willen engageren voor een duurzame aanpak tegen afval en zwerfvuil.

Basisschool Sint-Eduardus heeft als eerste van de vier deelnemende Merksemse scholen het ingediende actieplan volledig uitgevoerd en heeft hiermee de primeur in Groot-Antwerpen. Er werd niet enkel opgeruimd op en rond het schooldomein maar er werden ook themalessen gegeven en metingen gedaan. Hiervoor maakte de school gebruik van het ter beschikking gestelde ondersteunende en educatieve materiaal.

Districtsschepen voor Buurtinitiatieven Dominique Kums en districtsschepen voor Jeugd Sonja De Meyer zullen op donderdag 2 juni om 8.30 uur (Broeder Frederikstraat 3, 2170 Merksem) een mooie cheque overhandigen aan de directie, leerkrachten en leerlingen die zich een heel schooljaar lang hebben ingezet in de strijd tegen afval. De pers is daarbij van harte welkom.

Merksemse scholen en jeugdverenigingen die volgend schooljaar willen meedoen en zo een mooie financiële beloning willen verdienen, kunnen zich vanaf 16 augustus tot 31 oktober inschrijven op de website van Mooimakers. Wie vragen heeft over Operatie Proper kan ook terecht bij de districtsdienst Buurtmakers via buurtmakers.merksem@antwerpen.be.

 

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Lieve Smolders Coördinator Buurtmakers Merksem, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem