District trakteert Merksemnaren tijdens eindejaarsreceptie

District trakteert Merksemnaren tijdens eindejaarsreceptie

12/12/2023

District Merksem nodigt alle Merksemnaren uit voor de eindejaarsreceptie op zondag 17 december. Samen met buren, vrienden, familie of andere Merksemnaren wordt er dan geklonken op het afgelopen en het nieuwe jaar. Het feest vindt plaats van 11 tot 14 uur op het plein naast het districtshuis, aan de Borrewaterstraat 1.

Gratis consumpties

Het district trakteert elke Merksemnaar op 2 gratis jetons om te genieten van frietjes, soep, pannenkoeken, jenever, chocomelk of ander lekkers. ​ ​

Opbrengst voor Primavera vzw

Wie meer dan 2 consumpties wil, kan ter plaatse extra jetons kopen aan een democratische prijs. De opbrengst van extra consumpties schenkt het district traditiegetrouw integraal aan een lokaal goed doel. Dit jaar viel de keuze op Primavera vzw.

Deze kleinschalige voorziening in hartje Merksem ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking en hun netwerk met een aanbod aan dag-, woon- en individuele ondersteuning. Iedere dag staat een geëngageerd team klaar om samen met de cliënten op zoek te gaan naar het gepaste traject. Zo kunnen de cliënten overdag kiezen voor allerhande ateliers, afhankelijk van hun persoonlijke interesses. 

Door de ligging in hartje Merksem zijn er bovendien veel mogelijkheden tot ontmoeting. Er wordt graag tijd gemaakt voor een lokaal uitstapje. Je ziet de cliënten van Primavera dan ook regelmatig op de markt of in de bibliotheek. 

Muziek

Dit jaar zorgen de Jeremias voor muzikale opluistering van de eindejaarsreceptie met sfeervolle pop-rockcovers in een akoestisch jasje. Met een set herkenbare songs van de jaren ’60 tot nu weten ze jong en oud te bekoren.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, veiligheid en dierenwelzijn
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem